Acasă POLITIC Costin Cozma, purtător de cuvânt PSD Dâmboviţa:”Reprezentanții PNL din teritoriu trebuie să explice măsurile aspre îndreptate către țărani”

Costin Cozma, purtător de cuvânt PSD Dâmboviţa:”Reprezentanții PNL din teritoriu trebuie să explice măsurile aspre îndreptate către țărani”

de adrian

“Guvernul PNL și reprezentanții săi au găsit o nouă metodă să tragă spuza pe turta companiilor importatoare de carne de porc şi a producătorilor din ţările exportatoare de porcine. Ascunși în spatele condiţiilor minime de biosecuritate în exploataţiile de porcine, liberalii vor să interzică reproducerea porcilor în gospodăriile românilor și vor să pedepsească orice țăran pentru mișcarea porcilor vii din sau către gospodăriile individuale.
De asemenea, dacă intenția liberalilor devine lege, românii vor plăti în plus pentru achiziția purceilor din import, în urma interdicției reproducerii suinelor în gospodăriile proprii. În aceste condiții, se impun câteva întrebări la care Partidul Național Liberal și membrii săi trebuie să le răspundă dâmbovițenilor”-a transmis Costin Cozma, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa.
Acesta reclamă şi faptul că  nu se aplică aceleași metode de prevenire a răspândirii pestei porcine africane ca și în alte țări ale Uniunii Europene și se trece direct la interzicerea reproducerii suinelor în gospodării. Ca  exemplu a fost dată  Letonia, o țară cu o situație asemănătoare cu a României din punctul de vedere al răspândirii pestei porcine. Diferenţa fiind aceea că acolu  s-a decis, mai înainte de toate, organizarea în mod repetat de campanii de instruire și conștientizare a micilor crescători.
“Reprezentanții PNL din teritoriu trebuie să explice de ce măsurile cele mai aspre sunt îndreptate către țărani, deși un raport epidemiologic înaintat forurilor europene la câteva zile după preluarea guvernării arăta că, în gospodăriile oamenilor, doar 0,32%  dintre animale erau bolnave, iar în crescătoriile comerciale numărul cazurilor de porci infestați era de 3 ori mai mare.
PSD cere guvernării PNL să aplice metodele corecte care îi protejează și pe cei ce cresc porci pentru propriul consum. Este de neconceput ca, în alte țări al Uniunii Europene, guvernele și autoritățile să vină cu sfaturi precum “Fără contact între porcii din gospodărie și animale sălbatice” sau “Proprietarul / deținătorul trebuie să-și schimbe hainele la intrarea în grajd și la părăsirea acestuia”, iar în România se interzice reproducerea porcilor”- a mai spus Costin Cozma.

You may also like

Lasă un Comentariu