joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / ACTUALITATE / Covid- 19 a făcut prima victimă în Dâmboviţa! Reguli draconice privind înhumarea!

Covid- 19 a făcut prima victimă în Dâmboviţa! Reguli draconice privind înhumarea!

 

Potrivit unor informaţii de ultima oră, bărbatul din  Corbii Mari, infectat cu COVID-19 la un centru de dializă privat din capitală, a decedat în această după-amiază la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Bărbatul avea  56 de ani şi locuia la unul din băieţi, în satul Grozăveşti. Au fost testaţi pentru coronavirus membri familiei cu care a intrat în contact şi, din afirmaţiile acestora, testul unei persoane a fost pozitiv. Drama familiei este cu atât mai mare cu cât regulile în caz de deces provocat de COVID-19 sunt draconice. Cel mult doi membri ai familiei mai pot vedea persoana decedată şi numai cu ocazia identificării, conform protocolului aprobat.

“Cel mult două persoane dintre aparținătorii decedatului pot vedea cadavrul numai după ce îmbracă echipamentul individual de protecție descris anterior. Aparținătorii decedatului vor parcurge obligatoriu procedura de identificare a cadavrului. În caz de identificare pozitivă (potrivire) vor semna o declarație și se va completa într-un registru special dedicat.

Personalul implicat în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tip TP22 sau soluție de formaldehidă peste cadavru, apoi îl introduce în doi saci rezistenți de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid tip TP22 folosind un echipament de pulverizare fină. Ulterior acesta se introduce în sicriu, urmând a se închide și sigila capacul sicriului.

Familia este cea care aduce sicriul în care se pune cadavrul.Din acest moment și până la înhumare/incinerare sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune dedeschidere a acestuia.Înhumarea/Incinerarea se va efectua în cel mai scurt timp disponibil”-se precizează în protocol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *