Acasă ACTUALITATE Covid-2019 a făcut a doua victimă la Corbii Mari

Covid-2019 a făcut a doua victimă la Corbii Mari

de adrian

Din informarea transmisă astăzi, la ora 13, de Grupul de Comunicare Strategică, reiese că în Dâmboviţa sunt 19 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Anterior, primarul din Corbii Mari, Ionuţ Bănică, vorbise despre 20 de cazuri confirmate, discrepanţa apărând ca urmare a decesului, în această dimineaţă,a unuia dintre pacienţii înternaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Amănunte despre situaţia la zi în Corbii Mari a dat chiar primarul Bănică, prin intermediul unei reţele de socialiare:
“Câteva clarificări asupra situației din Corbii Mari, în special pentru cei care nu cunosc adevărul sau au fost informați greșit:
 Problemele noastre au pornit în momentul în care 4 persoane din comună au receptat virusul COVID-19 la o clinică privată din București, unde făceau proceduri de dializă. Inevitabil, virusul s-a răspândit, în urma contactului cu membrii familiei, la un număr de 20 persoane. Astăzi, când vorbim, împreună cu reprezentanții DSP-Dâmbovita,  putem spune că am reușit izolarea acestei infecții strict la familiile celor depistați pozitiv și NU AVEM O RĂSPÂNDIRE COMUNITARĂ.
 Împreună cu reprezentanții Poliției, încă înainte de apariția primului caz, am supravegheat cu strictețe persoanele venite din afara țării și aflate în izolare. Vestea bună: nu avem niciun caz de COVID-19 la aceste persoane. Necazul nostru a venit din interiorul țării, de la o clinică privată.
 Avem un total de 283 de persoane izolate. Am discutat cu majoritatea contacților direcți ai celor 20 cazuri  confirmate și este îmbucurător că NU PREZINTĂ SIMPTOME. Doamne ajută!
 Rugămintea mea către toți membrii comunității, dincolo de orice: haideți să facem un efort în perioada imediat următoare și să respectăm ordonanțele militare și deciziile de la nivel local. Haideți să stăm cât mai mult în casă, în gospodărie și să nu mai ieșim pe drum. Persoanele izolate sunt verificate zilnic de către Poliție și reprezentanții Primăriei, dar trebuie să fim și noi, toți ceilalți, parte a acestui efort.
 
Orice problemă aveți, puteți să vă adresați Primăriei, Poliției, puteți discuta cu preoții din comună care ne stau alături, cu poștașii. Le mulțumesc reprezentantilor DSP-Dâmbovita, Poliției Dâmbovița pentru implicare  si din suflet medicilor de familie ,farmaciștilor si asistenților că sunt lângă noi și n-au dat bir cu fugiții. Haideți să trecem cu bine peste această perioadă și să arătăm că suntem o comunitate-exemplu prin conduita noastră.
 
Vă mulțumesc tuturor! Sunt aici, lângă voi, nu plec nicăieri! CONTINUĂM ACTIVITĂȚILE DE DEZINFECTIE cu produse biocide. Trecem împreună peste asta.” 
 

You may also like

Lasă un Comentariu