Fără exagerare, sub aspect locativ dar și edilitar, în ultimii ani, în comuna Dragomirești s-a construit mai mult și mai bine decât în multe orașe. Este un motiv de mândrie dar și de mulțumire personală pentru primarul Dragoș Vlădulescu, singurul din județ care se poate mândri că în mandatele sale s-au ridicat de la zero trei cartiere noi, de dimensiuni apreciabile. Și pe lângă faptul că i-a încurajat pe tineri să rămână și să-și dureze case în localitatea natală, a ținut pasul cu investițiile publice, astfel încât, într-un orizont de timp rezonabil, în cele mai noi cartiere să fie asigurate condiții de trai de același nivel cu satul de centru.
Prin urmare, autoritățile administrației publice locale au profitat de toate oportunitățile și au întreprins demersurile pentru ca aceste cartiere să dispună de toate utilitățile. Vorbim de rețele de apă, de canalizare sau de gaze naturale, trama stradală. Plus alte facilități, cum sunt cele din Cartierul Tineretului de la Decindeni.
Cu câțiva ani în urmă, acolo s-au construit o sală de sport modernă, o grădiniță, un teren de sport în aer liber și sală de fitness. Ca o completare, tot în zona acestui cartier, pe o suprafață de câteva mii de metri pătrați, Primăria Dragomirești va amenaja un parc fotovoltaic.
Primarul Dragoș Vlădulescu a semnat contractul cu Ministerul Energiei, care va asigura finanțarea pentru acest obiectiv. Atunci când va fi pus în funcțiune, va fi asigurat necesarul de energie electrică destinat pentru rețeaua de iluminat public stradal și pentru toate instituțiile de interes public de pe teritoriul localității Dragomirești.
În cartierul de la Decindeni, primarul Dragoș Vlădulescu și-a propus să edifice și o creșă cu patru săli de clasă și cu spații de joacă și de deservire a copiilor, utilată cu tot ceea ce trebuie unei astfel de instituții. Proiectul este gata, iar derularea acestuia se va face prin Compania Națională de Investiții (CNI).
„Suprafața construită va fi de 1.300 mp. Valoarea investiției este de 12.472.990, 25 lei. Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în trei nuclee funcționale, respectiv nucleul administrativ și zona de acces, nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. De asemenea, clădirea va fi prevăzută și cu sisteme alternative de producere a energiei electrice. În perimetrul alocat creșei, vor fi amenajate spații verzi și locuri de joacă”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.
Ca să rămânem doar la aceste facilități oferite tinerelor familii, trebuie să mai amintim că edilul Dragoș Vlădulescu și echipa pe care o coordonează au elaborat un proiect pentru extinderea rețelei de gaze naturale în cele trei cartiere. Finanțarea pentru realizarea acestui obiectiv va fi asigurată prin Programul Național „Anghel Saligny”.
Totodată, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), promovat de președinte Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, în satul Râncaciov, în perimetrul școlii, se află în curs de amenajare un parc de recreere. Un asemenea obiectiv va fi edificat și în zona de intrare în satul Dragomirești.
Tot prin PJDL, se vor executa și lucrări de modernizare a tramei stradale, investiție care cuprinde: dalarea șanțurilor, amenajarea de trotuare și construirea de podețe de acces în gospodării.
„Sunt în curs de implementare o multitudine de investiții menite să îmbunătățească viața concetățenilor noștri, să asigure oamenilor un confort ca la oraș. Vorbim de rețea de canalizare în satul Mogoșești, lucrare executată prin fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării și de la bugetul local.
O altă investiție aflată la orizont și pentru care pregătim proiectul tehnic este legată de extinderea rețelei de gaze naturale în satul Mogoșești. Am trecut la a doua etapă, care înseamnă finalizarea extinderii rețelei de gaze în satul Mogoșești. Vom continua anul viitor cu alte două etape, pentru a ajunge cu lucrările și în satul Geangoești”, ne-a informat primarul comunei Dragomirești.
Prin implicarea și cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, se lucrează la reabilitare podului peste râul Dâmbovița, de la Dragomirești, care a fost afectat de eroziunea apei și are nevoie de reconsolidare.