Acasă ADMINISTRAȚIE CRISTIAN STAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE: ”ANUL ACESTA, DIFERENŢA O VOR FACE FONDURILE EUROPENE”

CRISTIAN STAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE: ”ANUL ACESTA, DIFERENŢA O VOR FACE FONDURILE EUROPENE”

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

Administraţia publică locală târgovişteană are un portofoliu de 51 de proiecte de investiţii, aflate în diferite etape de implementare- a spus într-o conferinţă de presă primarul Cristian Stan. Sursele de finanţare sunt multiple- de la bugetul de stat,alocate  prin PNDL, Fondul de Mediu sau CNI, de la bugetul local şi fonduri europene. Şi dacă anul trecut majoritatea investiţiilor au fost susţinute de la bugetul local şi cu fonduri guvernamentale, edilul a apreciat că “în 2019, diferenţa o vor face fondurile europene”, având în vedere că vor demara investiţii foarte consistente , în special în infrastructura de educaţie.

Cu finanţare prin Programul Operaţional Regional vor debuta proiectele de modernizare , extindere şi echipare a şcolilor gimnaziale Matei Basarab (în valoare de 22 milioane de lei) şi Mihai Viteazul (20 milioane de lei), un proiect similar urmând să fie implementat la Grădiniţa nr. 8. Tot cu fonduri europene , echivalentul a 22 milioane de lei, va fi executat proiectul de consolidare şi eficientizare energetică a unor blocuri de locuinţe, vor fi amenajate două parcuri şi un al treilea va fi extins. Nu în ultimul rând trebuie amintite cele opt proiecte care vor fi finanţate prin Grupul de Acţiune Locală “Târgoviştea Egalităţii de Şanse”.

You may also like

Lasă un Comentariu