Acasă ADMINISTRAȚIE Criza coronavirus: Transmitere comunitară la Costeștii din Deal, situație gravă la Tărtășești

Criza coronavirus: Transmitere comunitară la Costeștii din Deal, situație gravă la Tărtășești

de adrian

Bun comunicator, echilibrat, președintele Consiliului Județean nu s-a ferit să vorbească despre câteva situații deosebite , cu evoluție greu de controlat. Un prim exemplu este la Produlești, unde Alexandru Oprea a spus că “avem transmitere comunitară”. Este vorba despre șase persoane, între care două gravide și un copil, toate din aceeași gospodărie din Costești Deal, bolnavi asimptomatici. Toate rudele acestora au fost consemnate la domiciliu.
Și mai gravă este problema focarului de la Tărtășești, apărut la o societate comercială care utilizează forță de muncă din Sri Lanka , unde sunt 27 de persoane posibil contaminate. A susținut președintele Consiliului Județean că nu este normal să asistăm la o asemenea răspândire , la atâția contacți și de la o singură persoană infectată, responsabilitatea aparținând în mod clar angajatorului. Nu au fost respectate regulile de protecție și prevenire a răspândirii infecțiilor cu coronavirus și pentru ca cititorii să își poată face o imagine asupra ignoranței și indiferenței unora vizavi de respectarea obligațiilor legale, mai spunem doar că muncitorii dormeau în containere, câte șase la un loc, în spații care nu depășeau 20 de metri cubi.
Astăzi de dimineață, potrivit datelor de la DSP Dâmbovița, prezentate de președintele Alexandru Oprea, în Dâmbovița erau 73 persoane confirmate cu COVID-19 și nouă persoane suspecte, toate fiind internate și tratate la Secția de Boli Infecțioase a SJUT și la Spitalul Pucioasa.
O acțiune pusă la punct în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică vizează testarea întregului personal care deservește centrele medico-sociale, și aici apărând  o problemă generată însă artificial, dintr-un exces de zel mai greu de explicat. Pentru că persoanele care intră în tura de 14 zile și care urmează să fie testate se află în izolare, le-a fost atrasă atenția că riscă să fie amendate în cazul în care se deplasează la punctele de recoltare a probelor. Aici președintele Alexandru Oprea a cerut echilibru și discernământ, amintind celor chemați să vegheze la respectarea ordonanțelor militare că rolul primordial este acela de prevenție.

You may also like

Lasă un Comentariu