Acasă SOCIAL Crucea Roşie este în prima linie în lupta împotriva pandemiei

Crucea Roşie este în prima linie în lupta împotriva pandemiei

de adrian

Societatea Română de Cruce Roşie anunţă achizitia a un milion de masti sanitare. Acestea au ajuns in depozitul central  si au fost distribuite urmatoarelor institutii:  Ministerului Apararii Nationale, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Politiei de Frontiera, Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Imigrari, Agentiei Nationala de Administratie Fiscala si filialelor de Cruce Rosie din toata tara. Mastile vor ajunge la personalul angajat si la voluntarii care intra in contact direct cu persoanele afectate de COVID-19.
Filiala de Cruce Roșie Dâmboviţa a beneficiat în ultimele zile de o donație  importantă din  partea companiei IRCAT-CO, în valoare de 30.000 lei. A fost achiziţionat  un monitor pentru  funcții vitale, cu o valoare de 21.000 de lei, aparat necesar Secției de Boli Infecțioase Târgovişte , diferența fiind utilizată pentru achiziția de măști care au fost donate mai multor instituții publice din județul nostru precum: IPJ Dâmboviţa,  IJJ  Dâmboviţa, CJ Dâmboviţa, Politia Locală Târgoviște, SRPCIV Dâmboviţa, Ambulanţa Dâmboviţa, Caminul  de bătrâni Niculeşti și Căminul de bătrâni Bucșani.
“În perioade dificile, cum este cea prin care trecem acum, solidaritatea și responsabilitatea sunt cruciale. “Donatia IRCAT-CO reprezintă o contributie  importantă şi vitală pentru sistemul dâmboviţean de   sănătate. Multumim conducerii IRCAT-CO pentru implicare şi pentru dovada de responsabilitate socială în aceste vremuri dificile pentru judeţul nostru dar şi pentru tara noastră”, a declarat jr. Raul Pavelescu,directorul Crucii Roşii Dâmboviţa.
Mandatul Crucii Roşii Romane, în pandemia CODIV19, este de a asista persoanele fără aparţinători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază şi pachete igienice, conform normelor şi standardelor organizaţiei în situaţii de urgenţă. Sunt aşteptaţi   şi alţi sponsori  care vor  să se implice în lupta cu COVID 19.Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre, este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19.
 

You may also like

Lasă un Comentariu