Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Cu borfașii până-n pânzele albe

Cu borfașii până-n pânzele albe

de adrian

Actualul Parlament încheie mocirlos, în nota caracteristică, o legislatură de slabă factură, extrem de urâtă dacă ne amintim de uriașele sforțări pentru mutilarea legilor Justiției, doar de grija de a-i feri pe Dragnea și ceilalți infractori de pușcărie. Ca dovadă, în ultima ședință de plen dinaintea dizolvării, Camera Deputaților a adoptat  legea inițiată de acum fostul deputat  PSD Cătălin Rădulescu – ”Mitralieră”, care îi scapă de închisoare pe  cei  inculpați pentru evaziune fiscală, dacă prejudiciul este până la 100.000 de euro și dacă îl achită integral. Este vorba despre un proiect care a fost depus în 2017, pe vremea când Liviu Dragnea era în culmea puterii, șef al Camerei Deputaților, și  declarat neconstituțional de judecătorii CCR.

Această oroare vine să reconfirme că Parlamentul aflat la cheremul infractorului Dragnea și maleficului Ciordache  a legiferat cu dedicație și după îndepărtarea acestora, spre mulțumirea și  tihna borfașilor.  Asta este singura concluzie de bun simț vizavi de o lege care îi face scăpați  pe  inculpații pentru evaziune fiscală. Iar ca bonus, dacă hoții cu gulere albe  dau și 20% în plus față de prejudiciul creat, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii. Adică nu mai primesc nici măcar o amendă penală.

Cu tupeul de care n-a dus lipsă niciodată, deputatul „Mitralieră” – care nu a mai prins loc în viitorul Parlament – justifică necesitatea legii la modul cel mai banditesc cu putință:

„Dacă inculpatul acoperă în totalitate prejudiciul și nu mai execută pedeapsa efectivă cu închisoarea, statul va avea de câștigat de două ori: va recupera prejudiciul creat integral, într-un timp relativ scurt, și nu va mai efectua cheltuieli cu detenția condamnatului”.

O înșiruire lipsită de logică și morală, după care același tratament s-ar putea aplica tuturor hoților, de la spărgătorii de case și până la hoții de buzunare. O gândire tipică mafioților care nenorocesc  oameni în bătaie și apoi le dau bani să-și retragă plângerile. Ca să nu mai spunem că o asemenea lege va fi chiar un imbold  să se fure  “cu măsură”, pentru că cel mai mare deranj ar fi  să dea banii înapoi!

You may also like

Lasă un Comentariu