luni , 6 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Dâmbovița: Trei decese și 15 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de oreProba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulieDâmbovița:171 de locuri de muncă disponibilePrimarul de la Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul SănătățiiOana Vlăducă, Pro România: Victor Ponta are anvergura profesională incontestabilă pentru a fi primarul CapitaleiDâmbovița: 39 de amenzi pentru nerespectarea Legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemieiCoronavirus 6 iulie: 250 de cazuri noi și 18 decese în ultimele 24 de ore, 227 pacienți în stare gravă, la ATIPNL acuză social-democrații că sunt “desprinși de problemele dâmbovițenilor”Cosmin Bozieru,vicepreședinte Pro România Dâmbovița, cere să înceteze “cultul personalității în primărie”Acțiuni de informare și prevenire desfășurate de jandarmii montaniPSD Dâmbovița cere liberalilor să lămurească aspectele privind scandalul “UNIFARM”Dâmbovița: După contestații, rata de promovare la BAC a urcat la 60,75%Coronavirus 5 iulie: 391 de cazuri noi, 1750 de decese de la începutul pandemieiAccident rutier cu o victimă încarcerată pe șoseaua de centură al mun.TârgovișteCOVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”
Home / INFO NAȚIONAL / Cu gândul la alegeri

Cu gândul la alegeri

Pe măsură ce se înmulțesc semnalele, în sensul că marea majoritate a românilor respectă regulile și pandemia este ținută sub control, politicienii încep să revină și ei la preocupările “lumești”. În Parlament , opoziția majoritară PSD, Pro România, UDMR , ALDE a mai trecut o moțiune simplă, de această dată îndreptată împotriva ministrului Educației. Asta după ce Monica Anisie a mai “supraviețuit” unui asemenea demers și a fost recuzată de două ori în comisiile de specialitate.

A fost iar circ mare pe un proiect mai vechi al UDMR, privind declararea zilei de 15 martie drept ziua maghiarilor. O inițiativă ce datează din epoca de glorie a pușcăriașului Dragnea și care a fost scoasă de la naftalină , foarte probabil ca monedă de schimb pentru voturile parlamentarilor unguri. Profită de indecizia majorității șeful PNL, Ludovic Orban, pentru a readuce în prim plan tema alegerilor locale. Ba a și avansat  drept cel  mai bun moment pentru organizarea scrutinului  sfârșitul lunii septembrie. Asta ar  permite ca alegerile parlamentare  să fie stabilite în prima duminică din  decembrie, dacă un al doilea episod al epidemiei de COVID-19 nu va zădărnici  acest calendar.

Și pe undeva lucrurile se leagă pentru că, potrivit  evaluărilor epidemiologilor, cel mai probabil în iulie – august, vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri de coronavirus, dacă se respectă regulile.

Ce-i drept  situația, pentru PNL, firește, s-a complicat după ce Camera Deputaților a adoptat  proiectul de lege pentru amânarea alegerilor locale și pentru prelungirea mandatulului aleșilor locali până la finalul anului, cu amendamentul că data alegerilor locale să  fie stabilită  de Parlament și nu de guvern, ca până acum. Până una-alta, mingea a ajuns iar la cel de al treilea jucător (și-a cam pierdut de mult statutul de arbitru imparțial), anume la Curtea Constituțională,  care va avea în fond cam ultimul cuvânt privind organizarea alegerilor. Ar fi trebuit să se pronunțe  déjà pe acest subiect dar, potrivit unui scenariu déjà răsuflat, de notorietate când vine vorba despre chestiuni “sensibile”, a fost amânat, deocamdată cu două săptămâni,  cu două săptămâni răspunsul cu privire la contestația liberalilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *