miercuri , 27 mai 2020
Home / EDITORIAL / CUM ÎI MAI RABDĂ PĂMÂNTUL ?!

CUM ÎI MAI RABDĂ PĂMÂNTUL ?!

Actorul Alexandru Arșinel aşa, blajin cum pare şi siropos, a ajuns din nou în epicentrul unui scandal ce ar trebui să se termine cu sancţiuni grele pentru responsabili din Ministerul Sănătăţii. Suntem însă în România, unde regimul este extrem de prietenos cu borfaşii de tot soiul. De unde a pornit toată tărăşenia? Păi Arşinel, un fel de clovn ceva mai elevat,  a fost supus unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan. Deşi au fost şi atunci acuzaţii în sensul că “n-a stat la coadă”, abia de curând a ieşit la iveală faptul că  a făcut transplant în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant.       Practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, ceea ce lasă loc pentru numai trei variante ! Ori institutul avea stoc excedentar de organe, în cazul de faţă rinichi , ceea ce este puţin probabil(ca dovadă lista de aşteptare), a venit cu propriul donator, ceea ce iarăşi nu este cazul, ori medici şi Arşinel la un loc s-au cufundat într-o mare de nesimţire şi rahat de nu-i mai spală nimeni, aceasta fiind şi explicaţia cea mai plauzibilă.

Nu că am avea ceva cu acest comic fără haz ori cu medicii care i-au dat practic viaţă ca nişte zei ce se cred pe pământ. Culpa este că l-au salvat pe măscăriciul din Dolhasca scurtând zilele unuia, poate mai tânăr, poate tată de copii mici, care aştepta de luni, poate de ani de zile, să se nască a doua oară… Bineânţeles că a intervenit în scandal şi celebra de acum doamnă Pintea, disperată să bage gunoiul sub preş:”Nu cred că este cazul să facem un spectacol public din aceste lucruri. Este un dosar de cercetare penală și să lăsăm organele statului să își facă datoria, iar noi să avem grijă de pacienții pe care îi avem pe listele de așteptare”, a spus ministra , grijulie să nu iasă şi alte mizerii la iveală. Care “organe ale statului” de şase ani, în cazul de faţă, îşi tot fac datoria, la fel de eficient, după cum se vede, cum  cum administrează doamna ministru problemele din sistemul public de sănătate.

P.S.  Încă un amănunt pentru fani dar şi pentru a mai da o tuşă caracterului  lui Arşinel: Pe la începutul anilor ’90 s-a “învârtit” de statutul de membru al CAP Crevedia, pentru a putea fi împroprietărit cu teren într-o zonă exclusivistă, pe care s-au bătut efectiv mahării din Bucureşti. Cine nu crede, să meargă să se intereseze pe la comisia judeţeană de fond funciar, dacă o mai exista acea oroare, care a nenorocit atâţia proprietari de drept în folosul şmenarilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *