joi , 2 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus,2 Aprilie 2020, ora 13.00: 19 cazuri confirmate în DâmboviţaBonificaţii pentru contribuabilii care plătesc impozitul pe trimestrul I până la termenul scadentVirgil Guran, consilier de Stat: “Am redirecționat materiale de protecție pentru ca medicii noștri să își poatSubstanţe dezinfectante donate jandarmilor dâmboviţeniGEO-STING, DONAȚIE IMPORTANTĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGOVIȘTESUPERCOM INTENSIFICĂ ACTIVITĂŢILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19CATD suspendă parţial citirea contoarelor de apăCu tot coronavirusul, politica merge înainteDeputatul liberal Cezar Preda dă asigurări că nu sunt probleme cu plata pensiilorSenatorul Adrian Ţuţuianu, amendamente la proiectul Legii privind suspendarea rambursării creditelorSocial-democraţii propun amânarea plăţii utilităţilor pe o perioadă de trei luniCoronavirus 1aprilie: 189 de amenzi, în Dâmboviţa, de la intrarea în vigoare a OM nr. 3AJOFM Dâmboviţa-precizări privind acordarea şomajului tehnicDâmboviţa va primi ajutor umanitar din Provincia Guangxi, ChinaE voie sau nu să duci soţia/soţul la serviciu? Poliţiştii spun că numai în anumite situaţii!GRAFICUL de lucru cu aparatele de măsurare a vitezei în luna aprilie 2020Certificatele de Situație de Urgență (CSU) nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic1 aprilie 2020, ora 13.00-2460 de cazuri confirmate, 84 de decese din cauza infecţiilorCine are ochi (şi) pentru citit, să citească: Şi “Piaţa Tricolorului nr. 1” e în Uniunea Europeană!!!SJU Târgovişte, nominalizat între spitalele din prima linie
Home / INFO NAȚIONAL / Cum spuneam, Chiţoiu e mai egal (în faţa legii) decât alţii

Cum spuneam, Chiţoiu e mai egal (în faţa legii) decât alţii

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul privind accidentul rutier provocat de fostul ministru Daniel Chițoiu și soldat cu decesul a două persoane a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş. Instituția mai precizează că este începută urmărirea penală in rem (cu privire la faptă) pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă și că decizia de preluare a dosarului “are în vedere intensa reflectare în mass-media” a acestui caz și, atenţie,  “calitatea de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din șoferii implicaţi în accident”.

Informaţia a devenit publică abia astăzi, deşi conducerea Parchetului Tribunalului Argeş a dispus încă din 30 decembrie preluarea dosarului în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în  accidentul produs de Chiţoiu în a doua zi de Crăciun, pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, județul Argeş. Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Pitești.

Oricum am privi însă lucrurile, este evident că fostul ministru, în prezent secretar general ALDE, nu are parte de un tratament similar cu al muritorilor de rând iar explicaţiile nu ar fi niciodată acceptate într-o societate guvernată de lege şi normalitate: “Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident”, argumentează Parchetul General. Una la mână, nu scrie nicăieri că persoanele cu notorietate beneficiază de tratamente speciale iar după aceeaşi logică, toate găinăriile mediatizate intens ar trebui musai cercetate de parchete superioare.

Mai corect ar fi fost să ne spună cei de la Parchetul General cum de un şofer care a scăpat doar cu trei coaste fisurate, după ce a băgat doi oameni în pământ, şi a fost filmat într-o stare de sănătate bună la scurt timp după accident, a fost internat mai bine de o săptămână în secţia de terapie intensivă? Adică  acolo unde ajung (teoretic) doar cazurile grave şi cum de a fost externat fix din aceeaşi secţie, fără să mai fi trecut printr-o perioadă de recuperare. Chiar să nu aibă nimeni curajul să vorbească public cel puţin despre un abuz şi chiar o încercare de muşamalizare?

P.S. I-o fi trecut măcar prin cap chiţoiului că a ocupat , fără drept şi pe bani publici, un pat de spital care s-ar fi cuvenit unui pacient care avea, într-adevăr, mare nevoie de asemenea tratament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *