marți , 17 septembrie 2019
Home / CULTURĂ / “CUNUNA PETROLULUI”- UN FESTIVAL CARE A AŞEZAT MORENIUL PE HARTA CULTURALĂ A ŢĂRII

“CUNUNA PETROLULUI”- UN FESTIVAL CARE A AŞEZAT MORENIUL PE HARTA CULTURALĂ A ŢĂRII

La Clubul Flacăra, din Municipiul Moreni, a început astăzi a XI-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Uşoară şi Muzică Populară “Cununa Petrolului”- director Daniela Călineţ, manifestare de ţinută , susţinuţă financiar de MEC şi administraţia publică locală, precum şi de numeroşi sponsori. Este un proiect iniţiat în anul 2009, care a crescut constant ca amploare dar şi calitativ şi care a ajuns la maturitate, fiind cotat printre cele mai importante festivaluri de gen din ţară.

La conferinţa de presă ce a precedat deschiderea primei secţiuni, am reântâlnit, alături de Daniela Călineţ şi primarul Constantin Dinu, compozitori şi interpreţi de mare valoare, care alcătuiesc juriul condus, ca de obicei, de Titus Andrei: Laurenţiu Cazan, Adrian Daminescu, Corina Dragomir, Simona Constantinescu, Radu Anghel Vasilescu, Mihai Marcel Soneriu, Constanţa Ionescu Câmpeanu. La această ediţie sunt şase secţiuni şi participă concurenţi reprezentând peste 70 de cluburi ale copiilor, şcoli ori alte instituţii, din 28 de judeţe. A fost o muncă de organizare laborioasă iar morenarii se vor bucura inclusiv de spectacole deosebite, susţinute de artişti consacraţi: Laurenţiu Cazan, Corina Dragomir, Dida Drăgan, Mioara Velicu, Adrian Daminescu şi mulţi alţii.

“Îi primim cu braţele deschise, cu căldură, pe toţi cei care ne vor vizita oraşul. În următoarele trei-patru zile oraşul va fremăta. Vor fi delegaţii din 28 de judeţe.(…) Este o competiţie cu care ne mândrim, cotată sus, o competiţie pe care fiecare participant doreşte să o câştige.” –a spus primarul municipiului, Constantin Dinu.

Pentru că este o manifestare densă şi din dorinţa de a oferi morenarilor posibilitatea de a putea urmări fiecare spectacol, a fost luată decizia organizării festivalului cu o săptămână înaintea activităţilor culturale şi sportive dedicate Zilelor Municipiului Moreni, care vor debuta pe 19 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *