Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL D-na Weber atacă tot ce mișcă

D-na Weber atacă tot ce mișcă

de adrian

După acel accident numit Victor Ciorbea, o rușine a Ardealului prin modul servil, de lacheu, prin care a prestat ca Avocat al Poporului în slujba puterii politice, am avut, ca popor umil și prea răbdător, neșansa numirii, în aceeași funcție, a unei cucoane care pare total desprinsă de realitate. O individă care și-a schimbat opiniile mai ceva decât își schimbă cameleonii culoarea și care , aberant, ia niște decizii care afectează sever interesul general. Astfel, de parcă nu a fost suficient răul făcut atunci când a lăsat practic autoritățile fără pârghii de luptă eficiente împotriva pandemiei, “câștigând” pentru bolnavii infectați cu COVID-19 dreptul de a umbla creanga , deci de a-i infecta și pe alții,  Avocatul Poporului- poate ar fi mai bine spus în condițiile date “avocata diavolului”- a atacat  la Curtea Constituțională două articole din noua lege a carantinei. Fix acea lege “cioplită” și ținută două săptămâni la dospit, în Parlament, timp suficient pentru ca în majoritatea județelor țării să se ajungă la transmiterea comunitară a infecțiilor cu coronavirus. Pentru ca politrucii de la CCR să nu bâjbâie, ținta fostei ONG-iste au fost tocmai reglementările referitoare la „izolarea într-o unitate sanitară sau la locație alternativă atașată unității sanitare”, obligatorie pentru 48 de ore.
„Măsura internarii obligatorii (izolarea obligatorie intr-o unitate sanitara), având trăsăturile unei măsuri restrictive de libertate, trebuie să fie o măsura de ultim resort, după ce alte remedii posibile au fost epuizate. Având în vedere că, printr-o dispozitie expresă a legii măsura izolarii la domiciliu sau la locatia declarată nu se poate dispune pentru bolile cu risc crescut de transmitere, este pusă sub semnul întrebarii efectivitatea accesului liber la justitie, întrucât jundecatorul se află în imposibilitatea de a dispune o masura mai puțin restrictivă”- se susține în sesizarea AV, ceea ce a stârnit un val de critici, inclusiv din partea premierului Ludovic Orban: „Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege, care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei CCR, tot la sesizarea Avocatului Poporului”, a spus Orban.
Pe bună dreptate, acesta consideră că persistența în a împiedica să producă efecte legi care permit autorităților să lupte împotriva pandemiei, reprezintă un atac împotriva intereselor fundamentale ale României. Mai trebuie amintit că legea a fost atacată la CCR după ce, timp de trei săptămâni, Guvernul nu a avut posibilitatea de a ține sub supraveghere pacienții, tot în urma unei sesizări a Avocatului Poporului.
Și dacă la noi părerile sunt împărțite- în mod special  “părerile” politicienilor  aflați în campanie electorală, deci gata să calce pe cadavre pentru niște nenorocite de voturi, e bine să afle oamenii cum se vede situația din afara țării. Spre exemplu,  Paris Match arăta într-un articol că  “în Romania e neconstituțional să lupti împotriva pandemiei”, ceea ce ne determină să completăm cu o altă afirmație la fel de dură:”constituțional e doar ca românii să moară uciși din prostia și interesele meschine ale politicienilor.” Și tot din afară am ajuns să fim percepuți iar ca niște ciumați, numai buni de băgat direct în carantină, inclusive ca rezultat al paranoiei cu care vor unii să ne asigure niște drepturi…

You may also like

Lasă un Comentariu