marți , 17 septembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / DACIAN, UPGRADE PENTRU PREZIDENŢIALE…

DACIAN, UPGRADE PENTRU PREZIDENŢIALE…

Liderul PLUS Dacian Cioloș și-a depus candidatura pentru conducerea grupului Renew Europe (RE), noul grup politic de centru din Parlamentul European, care va reuni forțe liberale și progresiste pro-europene.  Şi nu numai atât:Dacian Cioloș- afirmă cunoscătorii, ar fi  favorit pentru șefia grupului politic amintit. Fostul premier și comisar european pentru agricultură a confirmat candidatura şi nu este nimic rău în asta. Nu multe ţări europene se pot lăuda cu lideri de grupuri parlamentare din legislativul European, mai ales că va fi a treia forţă ca număr de membri.  Din  grupul ”Renew Europe”,  vor face parte ALDE-Europa dar şi formațiunea lui Emmanuel Macron ”În mișcare”.

În cazul în care va fi desemnat președinte al acestui grup din Parlamentul European, Dacian Cioloș va bifa şi o premieră, în sensul că ar fi primul politician din estul Europei care ar prelua președinția unui grup important PE. Informațiile vin după ce Nathalie Loiseau, lidera eurodeputaților de pe lista pro-Macron, a renunțat la candidatura pentru șefia acestui grup politic.

Nu ne vom hazarda acum să speculăm pe marginea afinităţii lui Cioloş cu politicieni francezi , ne rezumăm doar la afirma că, din postura de lider al unui grup influent din Parlamentul European, fostul premier va fi un candidat mult mai periculos pentru Johannis, cu toată revigorarea adusă de rezultatul foarte bun de la Referendumul pentru Justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *