Acasă ACTUALITATE Dâmbovița: 85 de accidente rutiere grave și 18 morți în primele opt luni ale anului

Dâmbovița: 85 de accidente rutiere grave și 18 morți în primele opt luni ale anului

de adrian

În primele opt luni ale acestui an, pe drumurile publice din județul Dâmbovița, s-au produs 85 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 18 persoane, rănirea gravă a 76 de persoane și rănirea ușoară a 28 de persoane.Totodată, au fost înregistrate 302 accidente rutiere ușoare, cu 17,48%  mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.
În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliției rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost abaterile comise de bicicliști, indisciplina pietonală, neacordarea priorității de trecere și viteza excesivă.
Pentru deplasări în siguranţă, polițiștii de la rutieră recomandă tuturor participanților la trafic să manifeste responsabilitate și să respecte cu strictețe regulile de circulație!
În calitate de pieton trebuie să traversați drumul public doar prin locurile special amenajate și să nu vă angajați în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
Asigurați-vă întotdeauna că șoferii v-au înțeles intenția de a traversa și au oprit autovehiculul.
Totodată, conducătorii auto trebuie să acorde prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia, iar în intersecțiile nedirijate, vehiculelor care circulă din partea dreaptă.
Pentru prevenirea unor evenimente negative, este necesar să respectați limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum și să nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice!
Totodată, polițiștii le reamintesc bicicliștilor că trebuie să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar înainte să pătrundeți cu bicicleta pe arterele prioritare, trebuie să reduceți viteza, să vă asigurați temeinic şi să acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.
Deasemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.
 

You may also like

Lasă un Comentariu