Acasă ACTUALITATE Dâmboviţa: În ciuda constrângerilor bugetare, au fost alocaţi bani mai mulţi pentru Capitolul “Transporturi”

Dâmboviţa: În ciuda constrângerilor bugetare, au fost alocaţi bani mai mulţi pentru Capitolul “Transporturi”

de adrian

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea a prezentat într-o conferinţă de presă câteva  cifre, relevante privind investiţiile preconizate în reţeaua de drumuri judeţene şi de interes local (ultimele urmând a fi modernizate prin contractele de asociere cu UAT-urile), în condiţiile în care veniturile la bugetul judeţului au fost drastic diminuate:
“Bugetul anului 2020 a pornit de la o realitate mai mult sau mai puţin plăcută, aceea că 79,4 milioane de lei este suma cu care a fost diminuat, în comparaţie cu 2019, pe ce înseamnă partea de venituri provenind din TVA şi din impozitul pe venit. Cu toate astea, am realizat o construcţie bugetară axată în primul rând pe investiţii. Alocările bugetare, comparativ cu 2019, înregistrează un plus de 6,64%.(…) În ceea ce priveşte alocările pentru Capitolul “Transporturi”, avem o alocare în plus de aproape 9% şi, de asemenea, din excedent, o alocare în plus de 404%”- a spus preşedintele Alexandru Oprea. Acesta a amintit că sunt peste o sută de asocieri în diferite stadii iar pentru covoare bituminoase au fost alocate peste 47 milioane de lei.
Dintre numeroasele  obiective finanţate la capitolul amintit au fost enumerate podul situat pe DJ 714A Moroeni-Pucheni, DJ 711A Pitaru-Potlogi, DJ 714 covor asfaltic Glod-Sanatoriul Moroeni, DJ 503 Limită Jud. Teleorman- Şelaru-Fierbinţi şi DJ 711 Fierbinţi-Vişina-Petreşti, unde suplimentar sumei de 37 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, Consiliul Judeţean alocă 7,28 milioane de lei. Vor continua lucrările pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale, la Vişineşti, Miculeşti şi Bezdead şi se fac eforturi pentru finalizarea, până la 1 mai, a DJ 720E, care face legătura între Gara Târgovişte –Sud şi Str. Petru Cercel (şoseaua de centură) şi care va asigura accesul la Dâmboviţa Mall. În prezent se lucrează la reţeaua de iluminat stradal şi va fi realizat un sens giratoriu, soluţie considerată mai eficientă pentru fluidizarea traficului rutier decât realizarea unei intersecţii semaforizate.

You may also like

Lasă un Comentariu