Acasă ACTUALITATE Dâmbovița, între județele cu cea mai mare rată de incidență a infectărilor cu COVID-19

Dâmbovița, între județele cu cea mai mare rată de incidență a infectărilor cu COVID-19

de adrian

Aproximativ jumătate din totalul cazurilor de coronavirus(peste 45%) s-au înregistrat în ultima săptămână în București, Argeș, Brașov, Galați, Dâmbovița  și Prahova, reiese din analiza Institutului Național de Sănătate Publică  aferentă  perioadei 13-19 iulie.În Argeș, Brașov, Dâmbovița si Galați a fost calculată o rata de incidență cumulată peste 100 cazuri/100.000 locuitori. În județele Buzău, Gorj, Vrancea, Prahova, București, Ialomița, Mehedinți, Olt si Brăila se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 50/100.000 locuitori.
Numărul de cazuri confirmate în județ de la începutul pandemiei a urcat la 1289, din care 36 confirmate în ultimele 24 de ore.
Avertismentul epidemiologilor: Nu minimalizați efectele infectării cu coronavirus!  
Dată fiind  creşterea susţinută a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa, medicii specialiști de la DSP atrag atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi a  măsurilor de protecţie sanitară:
-purtarea măştii în spaţiile închise; aceasta trebuie să acopere complet gura şi nasul persoanei care o poartă;
-evitarea zonele cu aglomerări umane;
-păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri faţă de celelalte persoane;
-evitarea contactului direct cu alte persoane;
-igienizarea frecventă a mâinilor.
“Facem apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea, că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice. De asemenea, adresăm rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice, să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi.
Atragem atenţia că ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate.Există categorii de persoane vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală ( pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli associate şi cu o imunitate scazută).
Orice minimalizare a efectelor coronavirusului asupra organismului uman, poate determina o afectare gravă a stării de sănătate care să conducă spre deces şi de aceea,  dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării.
Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, pentru a putea limita transmiterea comunitara!”- se spune într-un comunicat al DSP Dâmbovița
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu