Acasă ACTUALITATE Dâmbovița: Metorologii anunță vijelii, ploi și grindină pe tot cuprinsul județului

Dâmbovița: Metorologii anunță vijelii, ploi și grindină pe tot cuprinsul județului

de adrian

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de sâmbătă de la ora 10.00 și până duminică la aceeași oră în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată – frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.
Pentru acest interval a fost emisă și o evertizare cod galben care vizează opt județe și Capitala.De la ora 12.00 și până duminică la ora 6.00 va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru mare parte din țară.
Potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de sâmbătă (20 iunie) și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.
Potrivit ISD, Dâmbovița este sub  avertizare meteo COD PORTOCALIU ,în intervalul 20.06, ora 12-21.06 ora 06, fiind prognozate instabilitaste atmosferica accentuata, cantitati de apa insemnate circa 40l/mp, izolat 50-80l/mp, grindina si descarcari electrice in tot judetul.
De duminică și până marți, 23.06, ora 10, intră în vigoare o avertizare COD GALBEN instabilitate atmosferica temporar accentuata, cantitati de apa cca 25-30l/mp, izolat 40-60l/mp, grindina si descarcari electrice in tot judetul.
Până luni seară este în vigoare și o  avertizare hidrologica COD PORTOCALIU, fiind așteptate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri  din bazinele hidrografice superioare  Arges si Dambovita.

You may also like

Lasă un Comentariu