Acasă ACTUALITATE Dâmbovița: percheziții domiciliare și doi bărbați reținuți pentru proxenetism și spălare de bani

Dâmbovița: percheziții domiciliare și doi bărbați reținuți pentru proxenetism și spălare de bani

de adrian

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T., au depistat doi membri ai unei grupări infracționale care ar fi organizat recrutarea, găzduirea, transportarea şi facilitarea practicării prostituției în Irlanda. Cei doi au fost reținuți.
La data de 5 mai 2020, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T., au efectuat două percheziții domiciliare în județul Dâmbovița la membrii unei grupări destructurate în cursul anului 2018.
Astfel, au fost depistați doi membrii ai grupării, de 53 și 58 de ani,ce ar fi sprijinit activitatea infracțională a liderului și a membrilor din eșalonul superior, mai ales prin aducerea în țară a profitului infracțional obținut de grupare pe teritoriul Irlandei prin proxenetism, trafic de persoane, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă de omor și alte infracțiuni cu violență.În urma perchezițiilor, au fost ridicați bani, documente, înscrisuri, telefoane mobile și o armă tip airsoft.
Procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – Structura Centrală a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei doi,  urmând ca aceștia să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
În cursul anului 2018, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T., au realizat 6 acțiuni operative succesive în vederea destructurării unei grupări infracționale.
În perioada 2016 – 2018, grupare infracțională ar fi organizat recrutarea, găzduirea, transportarea şi facilitarea practicării prostituției de mai multe persoane de sex feminin în Irlanda, modul de operare incluzând folosirea website-urilor de escortă care facilitează legătura dintre clienți și tinerele cărora li s-a organizat practicarea prostituției.
Activitățile polițienești și de cercetare penală au avut ca rezultat trimiterea în judecată a 16 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă de omor și alte infracțiuni cu violență.
De asemenea, a fost emis un mandat de arestare în lipsa pe numele liderului grupării, mandat de arestare căruia Marea Britanie i-a dat curs la sfârșitul anului 2019. Cercetările sunt în curs de desfășurare, fiind continuate de D.I.I.C.O.T. și D.C.C.O. în vederea tragerii la răspundere penală.
 
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu