Acasă ACTUALITATE Dâmbovița: Polițiștii au documentat activitatea unui grup organizat, specializat în trafic de droguri

Dâmbovița: Polițiștii au documentat activitatea unui grup organizat, specializat în trafic de droguri

de adrian

Peste 99.900 de lei, 8 plante de cannabis, 2.005 euro, 25 de telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri au fost indisponibilizate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, în urma unor percheziții domiciliare efectuate în județele Dâmbovița și Ilfov.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unui grup organizat, specializat în introducerea în țară a unor droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, cocaină, ecsatsy și amefetamină.
Din cercetări a reieșit că un bărbat din localitatea Crevedia s-ar fi ocupat de introducerea din Spania în România, a unor cantități de droguri disimulate în colete, un transport conținând până la 5 kilograme de cannabis, 200 de comprimate ecsasy și 500 de grame cocaină sau amfetamină.Totodată, acesta ar fi devenit liderul grupării infracționale pe care ar fi coordonat-o.
Ulterior introducerii în țară, drogurile erau porționate și comercializate pe raza localităților Crevedia, Ciocănești, Butimanu și Buftea, prin intermediul a 13 persoane care, pe lângă comercializarea acestora, ar fi avut și rolul de a ridica și ascunde coletele transmise.
Pentru probarea activității infracționale, pe parcursul acestei zile, polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești, Pitești, Brașov, București, Buzău și Covasna, au efectuat 18 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița și Ilfov.
În urma descinderilor efectuate, polițiștii au indisponibilizat 8 plante cannabis, o instalație de cultivat in-door, 3 pachete cannabis de 4,8 kilograme, 20 de recipiente cu îngrășământ lichid, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 25 de telefoane mobile, 2.005 euro, 99.940 de lei, mai multe înscrisuri și alte obiecte susceptibile a conține urme de droguri.
Urmează să fie puse în executare 14 mandate de aducere, iar alte 23 de persoane, bănuite că ar fi achiziționat droguri de la cei în cauză urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, echipe chinologice de detectare a drogurilor din cadrul D.G.P.M.B-Serviciul de Poliție Canină, jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploiești și colegi de la A.N.P-Penitenciarul Mărgineni.
În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere în vederea consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc și introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc și mare risc.

You may also like

Lasă un Comentariu