miercuri , 26 februarie 2020
Home / ECONOMIC / Dâmboviţa: Primele opt baterii de rachete anti-grindină vor fi operaţionale în 2022

Dâmboviţa: Primele opt baterii de rachete anti-grindină vor fi operaţionale în 2022

Judetul Dâmboviţa a fost inclus în programul de acoperire cu puncte de lansare a rachetelor antigrindină.Se preconizează ca cele opt puncte de lansare care vor proteja aproximativ 150.000 de ha de terenuri agricole să fie funcţionale din anul 2022.

,,Concret, in acest program au fost incluse ,de anul trecut, judetele Argeş si Dâmboviţa cu cate opt puncte de lansare a rachetelor antigrindină fiecare. Lucrarile pentru realizarea investitiilor se vor desfăşura intre anii 2020-2021, punctele de lansare urmând a fi date in folosinta din anul 2022.”, a precizat ing. Viorel Cigăran,directorul executiv al D.A.J.Dâmboviţa,

Pe Valea Dâmboviţei, intre localitatile Văleni Dâmboviţa şi Măneşti vor fi infiintate patru puncte de lansare a rachetelor antigrindină, două puncte vor fi amplasate in localitatile Ulmi şi Comişani şi înca două puncte de lansare au fost repartizate  pe Valea Ialomitei, la Glodeni şi Vulcana Pandele.

Directorul executiv Viorel Cigaran a subliniat ca aceste investitii reprezinta o prima etapa si vor continua pâna la acoperirea intregii suprafete agricole a judetului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *