miercuri , 30 septembrie 2020
Home / EDUCAȚIE / Dâmbovița:86 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar

Dâmbovița:86 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar

În județul Dâmbovița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 76,10% (față de situația la nivel național – 72,45) și în creștere cu 5,31%, comparativ cu rezultatele inițiale – 70,79%.

Din totalul de 113 candidați cu note la proba scrisă, 86 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen.Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 82 de candidați. În această sesiune, 121 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 118candidați (97,52%). Dintre aceștia, 4 candidați s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *