duminică , 15 decembrie 2019
Home / ACTUALITATE / Dâmboviţeanul Leonardo Badea a demisionat din funcția de președinte al ASF, pentru a putea deveni viceguvernator al Băncii Naţionale

Dâmboviţeanul Leonardo Badea a demisionat din funcția de președinte al ASF, pentru a putea deveni viceguvernator al Băncii Naţionale

 

Leonardo Badea (fost deputat şi senator PSD de Dâmboviţa) şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) începând cu data de 11 octombrie 2019. Demisia devenise obligatorie  în contextul în care Leonardo Badea va deține, din această toamnă, funcția de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

În  noiembrie 2018, Leonardo Badea a fost reconfirmat  presedinte al Consiliului ASF, dupa ce a preluat această funcție în iunie 2017. Anterior a ocupat funcțiile de președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților (2016-2017); președinte al Comisiei Reunite de Control a Curții de Conturi Parlamentul României, 2015-2016, secretar  al Comisiei de buget-finanțe din Senatul Românie (2012-2016).

Badea are un doctorat economie, domeniul contabilitate, dar și studii în domeniul securității la Institutul Diplomatic Român și la Colegiul Național de Apărare precum și o diplomă obținută de la Colegiul Național de Informații. A  fost prorector al  Universităţii  “Valahia” din Târgoviște, 2012, dar și decan la Facultatea de Științe Economice, Universitatea “Valahia”, unde şi-a început cariera ca asistent universitar .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *