Acasă ADMINISTRAȚIE Dan Nica, un primar tânăr, determinat să continue proiectele de dezvoltare în comuna Dobra

Dan Nica, un primar tânăr, determinat să continue proiectele de dezvoltare în comuna Dobra

de adrian

De la prima întâlnire cu reprezentanții presei locale,  tânărul primar al comunei Dobra, Dan Nica, și-a afirmat hotărârea de a continua efortul de dezvoltare al comunei Dobra, de a finaliza proiectele începute de tatăl său, primarul veteran Gheorghe Nica, dar și de a veni  cu inițiative noi, menite să sporească confortul și nivelul de trai al localnicilor.
Cu ceva emoții, firești dată fiind noua ipostază, dar și prin prisma faptului că a preluat , în urma câștigării alegerilor din 27 septembrie, conducerea administrației publice locale de la unul dintre cei mai performanți edili din județ, Dan Nica a spus că are în vedere proiectul de modernizare a unor străzi însumând 2300 metri liniari, în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, la finalizarea căruia  comuna va fi integral asfaltată. Tot în perioada următoare , cele două dispensare modernizate prin PNDL vor fi predate medicilor de familie, în beneficiul cetățenilor din satele Dobra și Mărcești.
Nu lipsesc inițiativele cu aplicabilitate  pe termen mediu și lung, vorbind aici de proiecte extrem de utile. A punctat  primarul comunei Dobra   instalarea unui sistem de supraveghere video pe tot cuprinsul localității, scopul fiind acela de a asigura un grad sporit de siguranță pentru localnici și bunurile acestora. Pe agendă este amenajarea rigolelor  precum și mai multe proiecte în beneficiul generațiilor tinere, anume investiții finanțate de la Fondul de Mediu, pentru eficientizarea energetică a școlilor și grădinițelor, obținerea finanțării pentru o sală de sport, amenajarea unei baze sportive în satul Dobra și a mai multor locuri de joacă. De departe însă, proiectul major care îl preocupă pe primarul Dan Nica este acela al amenajării sistemului de alimentare cu gaze naturale, pe care dobrenii îl așteaptă de mai bine de 20 de ani.  Pentru atingerea acestui obiectiv, a avut discuții cu omologii UAT-urilor învecinate, în perspectiva  încheierii unui parteneriat, scopul fiind identificarea unui număr de 3000-3500 de gospodării care să se racordeze la viitoarea rețea de distribuție. Un număr mai mare de potențiali beneficiari va însemna, în mod automat, un punctaj mai bun pentru proiect, implicit obținerea finanțării.
În concluzie, putem spune că primarul Dan Nica este hotărât să își pună priceperea în slujba celor care l-au ales, să le facă viața mai bună. În ce ne privește, la început de drum în administrația publică îi urăm succes și putere de muncă. A câștigat, spunem noi pe merit, funcția de primar și este obligat să le confirme oamenilor că le-a meritat încrederea. Și ar fi poate ceva unic, nu numai în Dâmbovița, ca primarul Dan Nica să rezolve problema alimentării cu gaze naturale, după ce tatăl său, primarul Gheorghe Nica, a fost printre primii care au rezolvat problema alimentării cu apă potabilă și canalizării și a asfaltat aproape toată comuna.

You may also like

Lasă un Comentariu