miercuri , 19 iunie 2019
Home / EDITORIAL / DE LA PINTEA HAIDUCUL LA PINTEA MINISTRUL…

DE LA PINTEA HAIDUCUL LA PINTEA MINISTRUL…

În urma unui control făcut vineri noapte la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitate medicală în care fuseseră  semnalate anterior mai multe nereguli,  ministrul Săbătăţii, Sorina Pintea, a dispus demiterea unui director și control urgent al DSP Prahova. Potrivit lui Bogdan Toader, ditami președintele Consiliului Județean Prahova,  ministrul Sorina Pintea a descins după miezul nopții  la Spitalul Județean de Urgență Ploiești , unde prima oprire a fost la unitatea de primiri urgențe. Au fost luate apoi la rând   secțile de cardiologie şi neurochirurgie , apoi a revenit la UPU. Exact după tipicul destoinicilor activişti de acum patru-cinci decenii, Sorina Pintea stat de vorbă cu doctorii, cu asistentele, cu aparținătorii, şi, bineînţeles, a găsit nereguli.  N-a fost curăţenie , n-au fost  etichetele puse,  aparținătorii  aşteptau prea mult. Ar mai fi constatat doamna că   e prea puțin personal la UPU, că sunt timpi mari de așteptare și că, atenţie, sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale față de pacienți.

Cu alte cuvinte, situaţia reală, necosmetizată, îl contrazice flagrant pe Iordache “Altă-ntrebare”, care a avut tupeul să încerce să prostească o ţară-ntreagă, afirmând că în spitalele de stat e la fel ca în cele private- profesionalism, medicaţie, condiţii hoteliere, hrană. Uite că lucrurile nu stau chiar aşa, dimpotrivă. S-au băgat o groază de bani în renovări şi dotări, au fost dublate salariile iar personalul a rămas cu aceleaşi obiceiuri: aroganţă, infatuare, şpagă, nepotism şi tot tacâmul.

Revenind la doamna Pintea, un soi de haiduc guvernamental, n-a putut să ia de la bogaţi, adică ciubucul din buzunarele medicilor şi asistentelor şi să dea, sub formă de medicamente, se-nţelege, la sărmanii pacienţi. A cerut un control suplimentar şi demiterea unui director, chestiune rămasă în coadă de peşte, câtă vreme boss-ul de la CJ Prahova a explicat, din vârful buzelor, că problema va fi analizaţă în consiliul de administraţie. Drept consecinţă, la  „controlul de noapte” al neo-haiducului Pintea, de astă dată prin Gorj, nici n-a mai fost atâta mizerie, nici atâtea probleme ca la Ploieşti şi nici vorbă să fie dat afară vreun director…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *