marți , 26 mai 2020
Home / EDITORIAL / DE LA PSDRAGNEA LA PSVRANCEA ?!

DE LA PSDRAGNEA LA PSVRANCEA ?!

”Am recepționat mesajul cetățenilor României, am recepționat mesajul cât se poate de clar al diasporei față de care PSD a greșit. Alegerile le-a pierdut PSDragnea. De astăzi, avem alt PSD, preocupat de problemele reale ale românilor și să facem românilor o viață mai bună.” a spus Marian Oprișan, la ieșirea de la ședința BPN al PSD, care a marcat începutul reglării conturilor în partid.  Acelaşi personaj, care a avut foloase uriaşe pe urma susţinerii lui Dragnea în fruntea partidului a mai spus că ”discuția pe justiție în PSD a încetat” şi a declarat că nu el a pierdut alegerile la Focșani, ci tot Liviu Dragnea.

Nu stăm acum să facem analiză pe text, fiind evident că Oprişan are mari fracturi de logică în exprimare iar la el minciuna face casă bună cu aroganţa şi fabulaţia. Despre pierderea alegerilor, este clar că Dragnea, prin repulsia pe care a stârnit-o, inclusiv în rândul membrilor PSD, a avut un rol pregnant destructiv, dar asta nu înseamnă că este singurul vinovat. Aproape la fel de vinovaţi sunt cei care i-au fost alături şi au făcut scut în jurul său până în ultimul moment, încurajându-l cum au făcut acum 30 de ani membrii CPEx al PCR cu Ceauşescu. Spune apoi cel alintat “baronul de Vrancea” că avem azi un alt PSD. Greu de crezut aşa ceva în condiţiile în care sunt menţinuţi la guvern miniştri cărora le-ar sta mai bine în boxa acuzaţilor ori după ce , la nici o săptămână de la referendum, senatorii partidului s-au pus iar de-a-ncurmeziş, obstrucţionând încă o dată mersul Justiţiei în cazul lui Tăriceanu. A fost îndepărtat oare din guvern acel Bădălău lăsat de hoţi fără pistol, care a cântat cu maneliştii “Să vină Diaspora/ Ca să ne pişăm pe ea”, şi n-am auzit noi de asta ?

În fine, zice Oprişan că avem alt PSD, preocupat de problemele reale ale românilor și să facem românilor o viață mai bună. Păi până acum de ce a fost preocupat? Să –l apere pe Dragnea şi ceilalţi penali de puşcărie? Cât despre viaţa mai bună , să fim serioşi. Atâta timp cât o pensionară, fost agent de pază, a putut strânge bani să cumpere fiului ditamai automobilul 4×4, de zeci de mii de euro, este clar că n-ar mai fi prea multe de făcut la acest capitol.

În realitate, prin asemenea declaraţii, vajnicul urmaş al Vrâncioaiei nu face decât să îşi arate nestatornicia, inconsecvenţa şi chiar dispreţul faţă de români, pe care îi consideră atât de proşti cât să înghită pe nemestecate tot ce li se  serveşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *