Acasă SĂNĂTATE DECLARAREA OFICIALĂ A EPIDEMIEI DE GRIPĂ NU ADUCE MĂSURI SUPLIMENTARE

DECLARAREA OFICIALĂ A EPIDEMIEI DE GRIPĂ NU ADUCE MĂSURI SUPLIMENTARE

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

Epidemia de gripă a fost declarată oficial în România astăzi , după ce Ministerul Sănătății a consultat datele puse la dispoziție de specialiștii Institutului de Sănătate Publică -anume bilanțul ultimei săptămâni. România trecuse deja prin două săptămâni epidemice, iar constatarea celei de  a treia săptămâni epidemice consecutive    a obligat Ministerul Sănătății  să declare oficial epidemie de gripă.

Întrucât autorităţile de resort acţionau déjà ca în cazul unei epidemii, declararea oficială  nu aduce măsuri suplimentare nici la nivelul Ministerului Sănătăţii şi nici în teritoriu. Școlile nu se vor închide dar, potrivit ministrului  Sorina Pintea, „fiecare școală, fiecare clasă va putea cere suspendarea cursurilor dacă 20% dintre copii lipsesc din cauza gripei . Se vor închide punctual, acolo unde sunt probleme, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar pot decide acest lucru.”

Săptămână epidemică  este acea săptămână în care se constată o creştere de minim 20% a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat (media aritmetica a numărului de cazuri raportate în trei săptămâni anterioare) şi cel puţin 10% virusuri gripale aparţinând aceluiaşi subtip în izolatele din totalul produselor patologice testate, potrivit specialiștilor Institutului Național de Sănătate Publică.

 

You may also like

Lasă un Comentariu