vineri , 24 mai 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / DELEGAŢIE DIN SPANIA, ÎN VIZITĂ LA TÂRGOVIŞTE

DELEGAŢIE DIN SPANIA, ÎN VIZITĂ LA TÂRGOVIŞTE

          Primăria Municipiului Târgovişte a  găzduit întâlnirea cu membrii unei delegaţii din Regatul Spaniei,  condusă de  Emiliano Garcia-Page, preşedintele Guvernului Regional din Castilla-La Mancha, însoţit de catre doamna Patricia Franco, ministrul Regional pentru Economie, Intreprinderi si Ocupare-Comunitatea Castilla-la Mancha şi de către alţi înalti oficiali ai comunitîţii spaniole amintite.
La eveniment, alături de primarul Cristian Stan au  participat doamna Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene, deputaţii Carmen Holban, Corneliu Ştefan,  Claudia Gilia,  Mureşan Florina- subprefect ,  rectorul  Universităţii “Valahia”, Calin Oros, si  Sorin Ion, inspector şcolar general.
      Discuţiile au fost axate pe problematica absorbţiei de fonduri europene pentru finanţarea investiţiilor publice, cu accent pe educatie, ca si prioritate strategică a oricarei administraţii si pe obiectivul comun declarat al participanţilor de a dezvolta comunităţile locale prin accesarea  banilor europeni.
         Primarul Cristian Stan a vorbit despre potenţialul economic, cultural şi turistic al Municipiului Târgovişte, despre posibilităţile de colaborare şi strângere a relaţiilor  pe toate aceste paliere. Au fost prezentate deasemenea proiectele de dezvoltare , cu accent pe proiectele majore, cu finanţare europeană.

         “Agenda discuţiilor a fost foarte importantă, fiind axată pe strategia de dezvoltare a comunităţilor locale pe fonduri europene. A fost mai mult decât o întâlnire. A fost o oportunitate deosebită pentru ambele părti, de a schimba reciproc, de a împărtăşi din experienţa avută, pe ceea ce înseamnă dezvoltare pe fonduri europene”- a spus Cristian Stan cu acest prilej.

       După întâlnirea de la Primăria Târgovişte, membrii delegaţiei spaniole au vizitat Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *