vineri , 19 aprilie 2019
Home / COMUNICATE / DELEGAȚIE OFICIALĂ DIN REGIUNEA AUTONOMĂ GUANGXI (R. P. CHINEZĂ), VIZITĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA

DELEGAȚIE OFICIALĂ DIN REGIUNEA AUTONOMĂ GUANGXI (R. P. CHINEZĂ), VIZITĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a primit vizita unei delegații din regiunea Guangxi, condusă de ZHAO Leqin, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang și secretar al Comitetului Municipal al CPC Guilin.

Programul a vizat o întâlnire de lucru cu administrația publică locală și județeană, la care au participat: Adrian Țuțuianu – vicepreședintele Senatului României, Florina Mureșan – subprefectul județului Dâmbovița, Luciana Cristea și Alin Manole – vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul județului, Ionuț Săvoiu – administratorul public al județului, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgoviște, Raul Pavelescu – director al Societății de Cruce Roșie, filiala județeană Dâmbovița, Marian Gălbenuș – consilier al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița.

În cadrul discuțiilor purtate, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a exprimat intenția autorităților județene de a consolida relațiile de colaborare dintre părți în mai multe domenii, prioritar fiind cel industrial.

Alte aspecte discutate și supuse atenției de către Adrian Țuțuianu, în calitate de vicepreședinte al Senatului României, dar și de președinte al Asociației de Prietenie România – China, au vizat o scurtă prezentare a județului, principalele subiecte abordate fiind oportunitățile de investiții existente la nivelul județului. De asemenea, a fost subliniată importanța dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul economic, cultural și educațional, prin investiții.

În urma discuțiilor, părțile au convenit ca o delegație din regiunea Guangxi, formată din reprezentanți ai administrației locale și ai instituțiilor cultural – educaționale, dar și din oameni de afaceri, să efectueze o vizită oficială în județul Dâmbovița, în luna octombrie, cu prilejul desfășurării festivalului de romanțe „Crizantema de Aur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *