“În fiecare an, în data de 11 februarie se marchează în toată lumea Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei. Această zi omagială a fost decisă de Adunarea Generală a ONU în 22 decembrie 2015, printr-o rezoluţie privind stabilirea unei zile internaţionale dedicată recunoaşterii rolului important al fetelor şi femeilor în domeniile ştiinţei şi tehnologiei.
Aniversarea de astăzi este un bun prilej pentru toate țările lumii de a susține participarea cât mai largă a reprezentantelor sexului frumos în activitățile legate de educaţia în ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică, la activităţi de formare şi cercetare la toate nivelurile.
De asemenea, Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei vine și în sprijinul demersurilor Departamentului ONU pentru Egalitatea de Gen și Emanciparea Femeilor(UN-Women) de a favoriza accesul egal al femeilor din punct de vedere decizional în domeniul academic și științific, precum și în procesele de educaţie, formare, ocuparea forţei de muncă.
România a avut de-a lungul istoriei reprezentante de seamă ale științei, recunoscute pe tot mapamondul, iar exemplul Anei Aslan, inventatoarea unor produse medicale inovatoare adorate de vedetele de la Hollywood şi personalităţi din întreaga lume, este unul grăitor și demn de urmat!”-a transmis dpt. Carmen Holban prin intermediul unei reţele de socializare.