Acasă POLITIC Deputatul liberal Cezar Preda, despre ultimele decizii privind Educația și relaxarea restricțiilor pentru vârstnici

Deputatul liberal Cezar Preda, despre ultimele decizii privind Educația și relaxarea restricțiilor pentru vârstnici

de adrian

Deputatul liberal Cezar Preda, a detaliat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cele mai importante pasaje din ultima declarație a preşedintelui Klaus Iohannis. Parlamentarul dâmbovițean a punctat că şcolile, grădinițele și universitățile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ și că sunt relaxate restricțiile privind circulația persoanelor în vârstă, care vor putea să iasă din casă în două intervale orare: 7,00 – 11,00 şi 19,00 – 22,00. Mai precizează deputatul Cezar Preda că “Președintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă la Palatul Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Dr. Nelu Tataru, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Cristina Anisie şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.”
Cea mai importantă dintre decizii privește  majoritatea elevilor și studenților, care nu vor mai reveni, fizic, la cursuri în acest an școlar:
“Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum.
Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar.
Examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației.
O a doua temă, foarte importantă,  se referă la persoanele peste 65 de ani, care în momentul de față, conform unei ordonanțe militare, pot ieși la anumite ore, între 11:00 și 13:00.
Având în vedere că vremea se încălzește, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin ordonanță militară, se va schimba acest interval. Deci, persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale zilnice: dimineața de la ora 07:00 până la ora 11:00 și seara de la ora 19:00 până la ora 22:00, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mișcare în jurul casei sau în jurul blocului.”
 

You may also like

Lasă un Comentariu