joi , 23 mai 2019
Home / POLITIC / DEPUTATUL NICOLAE BĂNICIOIU, FOST MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII, A LUAT PULSUL STRUCTURILOR PRO ROMÂNIA DIN DÂMBOVIŢA

DEPUTATUL NICOLAE BĂNICIOIU, FOST MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII, A LUAT PULSUL STRUCTURILOR PRO ROMÂNIA DIN DÂMBOVIŢA

Deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Ponta, în prezent unul dintre liderii PRO România, partidul fondat de fostul premier şi Daniel Constantin, a fost astăzi în judeţul Dâmboviţa, unde a avut discuţii cu membrii echipei de coordonare a structurii PRO România la nivel judeţean, condusă de  Georgică Dumitru, a vizitat Spitalul Orăşenesc Găeşti şi a participat la inaugurarea sediului Organizaţiei PRO România Moreni.

La Spitalul Găeşti, fostul ministru al Sănătăţii a fost însoţit de Georgică Dumitru şi dr. Baroş Viorel, gazde fiind dr. Cristina Seltea, în calitate de manager, Carmen Niţă, şef Serviciu Administrativ şi primarul oraşului, Ghe. Grigore. După ce a vizitat o parte din secţii, Nicolae Bănicioiu a remarcat ordinea , curăţenia, modul în care se prezintă unitatea şi a iniţiat un dialog, având ca teme problemele curente cu care se confruntă conducerea   spitalului. Au fost aduse în discuţie efectele imperfecţiunilor din Legea salarizării unitare, care au generat practic discriminarea unor categorii de personal din cadrul aceluiaşi sistem dar şi lipsa tot mai acută a cadrelor medicale calificate, în special a medicilor. Spitalul Găeşti, unde sunt arondaţi peste 80000 de dâmboviţeni din zona de sud-vest a judeţului, a beneficiat de fonduri şi proiecte finanţate în perioada în care Nicolae Bănicioiu a ocupat funcţia de Ministru al Sănătăţii şi poate fi considerat un bun exemplu privind buna colaborare dintre echipa managerială şi autorităţile locale.

Următoarea etapă a vizitei s-a consumat la Moreni, unde a fost inaugurat sediul Organizaţiei Municipale PRO România şi a fost susţinută o conferinţă de presă la care au participat, alături de Nicolae Bănicioiu, Georgică Dumitru, coordonatorul structurii judeţene a partidului şi Răzvan Bejan, coordonatorul organizaţiei locale. Răspunzând întrebărilor , Bănicioiu a reafirmat că PRO România este o formaţiune de centru stânga care nu şi-a propus nici “să destructureze PSD, nici să importe tot felul de oameni, nemulţumiţi de la alte partide şi care nu au niciun proiect.” Nu a ascuns faptul că vor veni alături de echipa format în jurul lui Victor Ponta şi Daniel Constantin şi alţi parlamentari, că sunt discuţii cu foşti colegi de la PSD, nemulţumiţi de linia impusă de actuala conducere şi eliminarea oricărei şanse de reformare a partidului. Şi Nicolae Bănicioiu şi Georgică Dumitru au fost de acord că multe probleme de ordin organizatoric se vor lămuri la primul  congres al PRO România, care va avea loc în jurul datei de 20 octombrie  şi au scos în evidenţă importanţa înfiinţării structurilor teritoriale. În Dâmboviţa, a precizat Georgică Dumitru, sunt înregistrate peste 400 de adeziuni iar din echipa de coordonare fac parte oameni recunoscuţi pentru calităţile profesionale şi experienţa politică: C. Olteanu, fost secretar de stat, Jean Marinescu, fost prefect al judeţului, Laurenţiu Cucuteanu, dr. Viorel Baroş, dar şi tineri de perspectivă, cum este cazul morenarului Răzvan Bejan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *