vineri , 14 august 2020
STIRI PE SCURT
Pandemia de COVID-19 a îndoliat 95 de familii dâmbovițeneConstantin Dinu – Candidatul PSD pentru al treilea mandat la Primăria Municipiului MoreniLa Fieni, Pro România susține candidatura tânărului antreprenor Marius Ciprian IancuPompierii morenari, două misiuni dintr-un foc!“Noua casă”- rămâne un program doar pentru tinerii cu baniCoronavirus 13 august, două recorduri negre: 1454 cazuri noi confirmate și 53 de decese în ultimele 24 de oreAdrian Țuțuianu, senator: Parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzurăMIRCEA PETRE RÎBINSCHI A TRECUT ÎN LUMEA CELOR VEȘNICE. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”N-am luat cu forța niciun primar!”Premieră la ANAF- Identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV înregistrarea în SPVPreședintele PSD Dâmbovița, Cornel Ștefan, alături de Luisa Bărboiu, la lansarea candidaturii pentru un nou mandatAlarmant: 12 dâmbovițeni infectați cu COVID-19 au murit în ultimele 48 de orePreședintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, susține că 1,5 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura judeMircea Vodă : Incendiu izbucnit de la un scurt-circuit electricCoronavirus 12 august: 1415 cazuri noi și 43 de decese în ultimele 24 de ore.485 pacienți în stare critică la ATILa Potlogi a fost vernisată expoziția „Mir și Borangic- Omagiu Brâncovenilor”Liberalii târgovișteni acuză că le-au fost vandalizate corturile și tăiate mesh-urile electoraleInconștiență sau tupeu fără margini ? S-a prezentat băut la examenul pentru permisul auto!Robert Turcescu- o candidatură “exotică” la Consiliul Județean DâmbovițaPucioasa:Proiect de 15 milioane de lei pentru consolidarea, reabilitarea și extinderea Colegiului Național Nicolae Tit
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Despre favorizarea infractorilor în varianta legală

Despre favorizarea infractorilor în varianta legală

Un trist record a fost depăşit nu cu mult timp în urmă: peste  7.000  criminali, violatori și tâlhari zburdă liberi pe străzile României, mulţumită “umanitarismului” unor politicieni siniştri precum Florin Iordache ori ministrul de tristă amintire Tudorel Toader. Această bandă uriaşă nu reprezintă însă decât o parte din puşcăriaşii eliberaţi înainte de termen pe baza Legii recursului compensatoriu, pe care liderii PSD refuză cu obstinaţie să o abroge.

Rezultatul? Până la data de 18 septembrie, nu mai puțin de 21.049 deținuți fuseseră eliberați mai repede din pușcărie, in baza Legii recursului compensatoriu iar comparativ cu luna iunie, numărul celor eliberaţi mai repede a crescut cu mai bine de 3000. Din cei eliberați, cum am precizat de la început,  7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, tâlhărie, corupție etc. Spre disperarea părinţilor, a oamenilor de bun simţ, la acest moment circula liberi pe străzile României şi pot oricând să siluiască , ucidă sau tâlhărească 943 criminali, 110 infractori condamnați pentru act sexual cu un minor, 2300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mita. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați in libertate, nu mai puțin de 634.

Surse oficiale au confirmat şi rata foarte mare de recidivă, din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1877 persoane fiind încarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare. Peste 500 de infractori eliberați au comis noi fapte violente: anume 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!

Asta arată  ineficienţa programelor de reeducare derulate în penitenciare, pentru care unii primesc bani grei dar mai ales nenorocirile rezultate ca urmare directă a legiferării din interes, fiind evident că, pe baza legii de care vorbim, au ieşit mai devreme din închisoare şi mulţi dintre cei condamnaţi pentru fapte de corupţie, apropiaţi ai unor oameni politici cu influenţă.

P.S. Acum, că tot intră în campanie electorală, ce mesaj transmit iniţiatorii acestei legi odioase miilor de victime nenorocite tocmai de cei pe care i-au favorizat? Vor mai avea tupeul să le ceară voturile? La cât nesimţ zace în ei, cu siguranţă da!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *