marți , 23 iulie 2019
Home / EDITORIAL / DEZBINAŢI ÎN EUROPA UNITĂ

DEZBINAŢI ÎN EUROPA UNITĂ

Fostă capitală culturală a Europei, Sibiul redevine astăzi,  9 mai, capitala politică a Europei, în care vor fi prezenţi toți liderii Partidului Popular European (PPE) și cei mai influenți lideri europeni, șefi de stat și de guvern, lideri de partid.   Este cea mai importantă reuniune la vârf a PPE din acest an, care  pregăteşte  Summitul informal al șefilor de stat și de guvern din UE, găzduit tot astăzi şi tot la  Sibiu de președintele României, Klaus Iohannis. Cele două reuniuni europene la vârf au o importanţă crucială şi vor formula agenda strategică a Uniunii Europene pe următorii cinci ani.
Deloc de neglijat, Summitul UE de la Sibiu are loc în aceeași zi cu Ziua Europei, simbolistica fiind extrem de puternică, mai ales că, aşa cum spuneam, în 2007, anul aderării României la structurile politice , economice şi sociale  comunitare , oraşul a fost capitala culturală a Uniunii Europene. Vorbim practic de o nouă şansă pentru România de a reveni în prim plan, şansă estompată însă de războiul politic intern şi circul care caracterizează  această “afacere” mioritică extrem de benefică pentru unii.         A fost supărare mare în tabăra PSD, pentru că “neamţul” n-a invitat-o şi pe Viorica Dăncilă la întâlnirea la vârf a liderilor ţărilor europene. Nicio problemă, răspunsul imediat din partea guvernilui pare a fi modificarea regulilor “în timpul jocului“, vorbind aici de schimbarea , de fapt creşterea numărului de participanţi şi  înăsprirea condiţiilor pentru validarea referendumului pe Justiţie. Adică un soi de cotonogeală pe faţă, ca la miuţele din mahalale. Ce concluzie vor trage unii lideri europeni ? Foarte probabil că s-au grăbit când ne-au deschis uşa şi acum îi cam trage curentul…
P.S. Cu adevărat grav este că falia la nivel politic s-a propagat şi în societate, ca rezultat şi al eforturilor neobosite ale cozilor de topor care “sapă” la temelia unităţii şi integrităţii României. Mulţumită rapacităţii unor politicieni, lăcomiei şi inconştienţei trompetelor acestora, românii sunt împărţiţi acum în sorosişti, haştagişti şi alte specii, în realitate fiind vorba doar de nişte lichele şi un popor furat şi umilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *