Acasă ACTUALITATE Din 15 mai “doar” stare de alertă

Din 15 mai “doar” stare de alertă

de adrian

“Starea de urgență nu va fi prelungită. Data de 14 mai e ultima zi în care avem stare de urgență. Din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra în stare de alertă”, a spus președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută după ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Monica Anisie.
Așadar, din data de 15 mai oamenii vor putea să circule în interiorul localității de domiciliu fără a completa o declarație pe proprie răspundere, cu noi posibile măsuri de relaxare la un interval de două săptămâni. Masca de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise și în transportul public în comun.
Măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică însă în localitățile în carantină iar deplasările între localități vor fi premise numai în situații justificate:

  • în interes de serviciu,
  • probleme medicale,
  • pentru sport individual, cum ar fi mersul cu bicicleta.

Din 15 mai, publicul va avea la dispoziție iarăși saloanele de îngrijire personală, deci se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie. De asemenea,  se vor redeschide cabinetele stomatologice și muzeele.
Măsurile de relaxare de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile care sunt în carantină!

You may also like

Lasă un Comentariu