marți , 28 ianuarie 2020
Home / EDUCAȚIE / Din toamna viitoare, elevii vor avea mai puţine ore de curs

Din toamna viitoare, elevii vor avea mai puţine ore de curs

A fost promulgată şi va intra în vigoare, din toamna viitoare,  legea care prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este, în medie, 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.

Potrivit aceluiaşi act normativ, prevederile privind reducerea numărului de ore „intră în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021”. Legea Educației Naționale a fost  modificată prin introducerea un nou articol, care urmărește combaterea fenomenului de bullying: “În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying”.

Până la promulgare, legea  prevedea că numărul de ore minim şi cel maxim sunt stabilite de ministrul Educaţiei prin ordin de ministru. Astfel, în acest an şcolar, elevii de la clasa pregătitoare învață 19-20 de ore pe săptămână (au maximum un opțional), cei de la clasele I, a II-a și a III-a au minimum 20 – maximum 21 de ore, iar la clasa a IV-a elevii au minimum 21 de ore și maximum 22 de ore. Elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *