luni , 17 februarie 2020
Home / ECONOMIC / Direcţia Silvică Dâmboviţa va vinde lemne pentru foc şi în ultima zi a anului

Direcţia Silvică Dâmboviţa va vinde lemne pentru foc şi în ultima zi a anului

Un scurt bilanţ al activităţii pe 2019, prezentat de directorul Ion Stoica, scoate în evidenţă faptul că Direcţia Silvică Dâmboviţa se menţine între unităţile de top din cadrul Romsilva. Activitatea este susţinută inclusiv pe final de an, pentru că vremea bună încă permite efectuarea de împăduriri, dar şi pentru asigurarea populaţiei cu lemn de foc.  Pe acest subiect, directorul DSD, ing  Ion Stoica a precizat că a fost prognozată, până la sfârşitul anului, cantitatea de 56900mc, care va fi însă depăşită până la 31 decembrie, cu mai bine de 2000 de metri cubi. La fel ca în anii anteriori, Direcţia Silvică Dâmboviţa are preţurile cele mai mici, diferenţiate însă în funcţie de specie şi, la cerere, poate asigura inclusiv transportul, în regim de prestări servicii.
În ce priveşte principalii indicatori tehnici, Direcţia Silvică Dâmboviţa a realizat regenerări naturale pe 179 de hectare (faţă de 108 hectare prognozate) şi împăduriri artificiale pe 44 de hectare (faţă de 32 de hectare prognozate). A fost pusă în valoare cantitatea de   150.000 mc. Şi au fost efectuate  tăieri de îngrijire, adică degajări, curăţiri şi rărituri pe 2.608 hectare, cu 400 ha peste program.

Nu au fost neglijate nici investiţiile, fiind achiziţionate utilaje noi şi  achitate fără întârzieri ratele de leasing la cele achiziţionate anterior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *