joi , 1 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus 1 octombrie: A doua zi consecutivă cu peste 2000 de cazuri noi confirmateZeci de patroni de unități de panificație și service-auto sancționați pentru nerespectarea legislației munciiTârgoviște: Teren de fotbal omologat UEFA, funcțional în două-trei săptămâniIncendiu la o garsonieră de pe Strada LaminoruluiCardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrieJandarmii vor asigura respectarea regulilor la concertul de jazz de la PeșteraTârgoviște: Grupa mică ”Piticot”, de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, intră în scenariul 3Ajutoare de stat pentru zootehniștii a căror activitate a fost afectată de pandemieDâmbovița: A fost depășit pragul de 4000 de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemieiCoronavirus :30 septembrie, prima zi cu peste 2000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de oreFinal de carieră pentru patru subofiţeri de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa“Hoții” de voturi și vânzătorii de iluziiJandarmii sunt alături de organizatorii etapei de off-road “CORB Adventure Days 2020”Căruță spulberată de un microbuz, la VișinaAutorul accidentului de la Aninoasa, reținut pe bază de ordonanțăDpt. Carmen Holban: Mulţumesc pentru încrederea acordată PSD DâmboviţaAu votat cu gândul la viitor!?Coronavirus 29 septembrie: 44 decese în ultimele 24 de ore, 551 pacienți internați la ATIPotrivit legii, listele cu salariile bugetarilor trebuie publicate online dar și la sediile instituțiilorGratuitate la transportul în comun pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Home / ECONOMIC / Direcţia Silvică Dâmboviţa va vinde lemne pentru foc şi în ultima zi a anului

Direcţia Silvică Dâmboviţa va vinde lemne pentru foc şi în ultima zi a anului

Un scurt bilanţ al activităţii pe 2019, prezentat de directorul Ion Stoica, scoate în evidenţă faptul că Direcţia Silvică Dâmboviţa se menţine între unităţile de top din cadrul Romsilva. Activitatea este susţinută inclusiv pe final de an, pentru că vremea bună încă permite efectuarea de împăduriri, dar şi pentru asigurarea populaţiei cu lemn de foc.  Pe acest subiect, directorul DSD, ing  Ion Stoica a precizat că a fost prognozată, până la sfârşitul anului, cantitatea de 56900mc, care va fi însă depăşită până la 31 decembrie, cu mai bine de 2000 de metri cubi. La fel ca în anii anteriori, Direcţia Silvică Dâmboviţa are preţurile cele mai mici, diferenţiate însă în funcţie de specie şi, la cerere, poate asigura inclusiv transportul, în regim de prestări servicii.
În ce priveşte principalii indicatori tehnici, Direcţia Silvică Dâmboviţa a realizat regenerări naturale pe 179 de hectare (faţă de 108 hectare prognozate) şi împăduriri artificiale pe 44 de hectare (faţă de 32 de hectare prognozate). A fost pusă în valoare cantitatea de   150.000 mc. Şi au fost efectuate  tăieri de îngrijire, adică degajări, curăţiri şi rărituri pe 2.608 hectare, cu 400 ha peste program.

Nu au fost neglijate nici investiţiile, fiind achiziţionate utilaje noi şi  achitate fără întârzieri ratele de leasing la cele achiziţionate anterior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *