sâmbătă , 30 mai 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunieOana Vlăducă, Pro România:” Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să iElevii aflați în stagiul de practică la Jandarmeria Dâmbovița au depus jurământul militar2834 dâmbovițeni în izolare la domiciliu, 12 cazuri confirmate în ultimele 24 de orePercheziții la membrii unei grupări bănuite de camătă și șantajPSD Dâmbovița va avea propriul candidat la președinția consiliului județeanCioban mort pe drumul spre stâna din munteCriza coronavirus 28 mai:197 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 182 pacienți la ATI, 12629 persoane vindecateVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, declarație de presăDoi bărbați reținuți după ce au făcut scandal într-un magazinCompania de Apă- Anunț angajareCarmen Holban, mesaj de Ziua EroilorCu gândul la alegeriAdrian Țuțuianu:”Pro România nu este un breloc la cureaua cuiva”Președintele PNL Târgoviște acuză presiuni și amenințări la adresa unor colegi, salariați ai primăriei
Home / POLITIC / DOI LIBERALI, PROTAGONIŞTI AI UNUI SPECTACOL GROTESC ÎN ŞEDINŢA CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL MORENI

DOI LIBERALI, PROTAGONIŞTI AI UNUI SPECTACOL GROTESC ÎN ŞEDINŢA CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL MORENI

Tensiunile şi dialogul necivilizat, la fel de  bine spus absenţa unor discuţii pertinente, constructive, în beneficiul urbei, nu reprezintă o noutate pentru şedinţele Consiliului Local Municipal Moreni, punctate deseori de excese, trecute totuşi cu vederea de consilierii serioşi, cu capul pe umeri, care nu şi-au propus să parcurgă acest mandat “ca gâsca prin apă”. Situaţia a depăşit însă cu mult limitele normalităţii la ultima şedinţă ordinară, când doi dintre aleşii locali pe lista PNL au văzut în proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale, ocazia mult aşteptată de a se da în spectacol. Adică de a poza în apărătorii morenarilor şi  de a-i însemna cu fierul înroşit pe cei care-i asupresc. Cum se întâmplă de regulă cu asemenea demersuri fariseice, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu aceea din târg şi totul s-a întors împotriva lor.  Şi, odată ajunşi aici, se impun câteva explicaţii, absolut necesare pentru ca cititorii să înţeleagă cum stau lucrurile în realitate.

Primarul Municipiului, Constantin Dinu, om cu o experienţă foarte solidă în administraţia publică locală şi apreciat de morenari pentru ce a făcut până acum, a explicat că , deşi legea ar fi permis acest lucru, taxele şi impozitele care se constituie în venituri la bugetul local n-au mai fost majorate de ani de zile, în ciuda creşterii constante a cheltuielilor cu investiţiile (care, în paranteză fie spus, se văd la tot pasul) şi a celor administrative. În plus, la capitolul “venituri”, s-au pierdut sume importante, în cuantum de 25 de miliarde de lei vechi, în urma modificărilor aduse legislaţiei fiscale. Ţinând cont de aceste aspecte dar şi de proiectele de interes public ce vor fi implementate  anul viitor, cu  cofinanţare de la bugetul local, în urma unei analize economice extrem de riguroase, singura posibilitate identificată pentru asigurarea resurselor necesare a fost majorarea cu 15% a impozitelor locale, procent care include şi inflaţia de aproape 2%.

 

Scandal monstru, soldat cu intervenţia agenţilor de la poliţia locală

            Mai departe, scenariul imaginat de consilierii liberali Răbaie Nicolae şi Constantin Sipică, pare desprins dintr-un film de mâna a treia: Odată inclus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale, cei doi au “invitat” morenarii să vină la şedinţă, de altfel una publică. Surpriză însă, au răspuns apelului numai patru inşi “pătrunşi de spirit civic”, dintre care doi cunoscuţi cu antecedente privind nerespectarea normelor de ordine şi linişte publică.  Supărat, pe bună dreptate, în urma acestui scandal, primarul Constantin Dinu  ne-a declarat că incidentele n-au întârziat, dimpotrivă. În cursul şedinţei de consiliu  au curs  jignirile şi acuzele fără niciun temei, preşedintele de şedinţă, ale cărui chemări la ordine au fost ignorate, fiind nevoit să solicite intervenţia poliţiştilor locali pentru potolirea turbulenţilor. Scandalul  a crescut în intensitate, ceea ce a condus la evacuarea celor doi consilieri liberali şi a “invitaţilor”, s-a ajuns la îmbrânceli,  fără ca circul să se oprească aici.

 

Circul s-a mutat în stradă

Au părăsit sala şi ceilalţi consilieri PNL iar proiectele aflate pe agenda şedinţei, cu excepţia celor cu caracter patrimonial, au fost aprobate cu voturile consilierilor care formează  majoritatea  PSD-ALDE. Aceştia, ca de altfel şi salariaţii primăriei, au avut parte de încă o repriză de jigniri şi invective la ieşirea din sediul primăriei, fiind solicitată inclusiv intervenţia poliţiei naţionale, prin apel telefonic la numărul de urgenţă 112. Un episod jenant, care nu aduce nimic bun nici pentru Moreni, nici morenarilor, care a continuat prin prezentarea unor versiuni puternic deformate pe reţelele de socializare. Cine se face vinovat de tot tămbălăul, cine are dreptate, cine face ceva pentru dezvoltarea oraşilui şi cine are timp numai de “postări” vor judeca morenarii, care au posibilitatea să vadă înregistrarea integral a şedinţei pe site-ul primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *