miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: 22 de copii de la Centrul Social Găești confirmați pozitiv8 iulie- zi neagră în lupta cu pandemia:A fost depășit pragul de 30000 de infectări, 555 de cazuri noi și 18 decesPercheziții în Dâmbovița, București și alte șapte județe, la membrii unui grup infracțional specializat în obCornești: Bărbat băut a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu ATV-ulMoroeni: 6,8 miliarde de lei pentru o investiție pentru protejarea mediuluiOana Vlăducă, Pro România:”exporturile de masă lemnoasă au fost aproape duble în primele patru luni ale acestui Carmen Holban, deputat PSD:”Sub guvernarea PNL pensile nu vor fi majorate!”Proiecte integrate pentru zonele marginalizate ale municipiului TargovisteAccident cumplit la Găești! Doi morți și un adolescent în stare gravă, după ce o mașină s-a izbit de un stâlp!Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacDESCHIDERE PROCEDURĂ INSOLVENȚĂ – DEBITOR BAINEL TRANS SRLInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montani
Home / INFO NAȚIONAL / DORMI ÎN PACE, TUDORELE ? DA’ TU IORDACHE ?

DORMI ÎN PACE, TUDORELE ? DA’ TU IORDACHE ?

​         Date oficiale confirmă că aproape 20.000 de deținuți, mai exact 18849,  au fost eliberați înainte de termen, în perioada august 2017- iunie 2019, în baza controversatei legi a recursului compensatoriu. O mare nedreptate morală făcută victimelor criminalilor , violatorilor, tâlharilor, pedofililor, cu concursul larg al “aleşilor” şi ministrului de tristă amintire, acel Tudorel Toader care a acţionat, cel puţin în acest context, de  parcă ar fi fost numit de puşcăriaşi.  Potrivit informaţiilor transmise Ministerului Justiției de către Administrața Națională a Penitenciarelor, 840 dintre “beneficiari” erau condamnați pentru omor, 73 pentru omor calificat, 191 pentru pentru trafic de minori și 566 pentru viol. 1.300 au recidivat și s-au întors în penitenciar. 39 aveau condamnări pentru viol, 7 pentru trafic de persoane și 186 pentru tâlhării.
Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a susținut în numeroase rânduri că el nu are nicio responsabilitate în privința acestei legi, proiectul fiind depus de Guvernul Grindeanu, când ministru de Justiţie era Florin Iordache, dar realitatea nu este deloc aşa ! Responsabilitatea aparţine tuturor acelora care au asigurat cele  175 de voturi “pentru”, din partea PSD, ALDE, UDMR și minorități, pentru că forma ajunsă în Parlament a fost modificată substanțial de către actuala coaliție de guvernare în raport cu proiectul iniţial, evident în favoarea puşcăriaşilor. Drept recompensă pentru crimele comise, aceştia nu trebuie ţinuţi în spaţii mici, în umezeală sau frig. Au dreptul la ieşiri în aer liber, ventilaţie, lumină naturală şi toalete private, în condiţiile în care sute de şcoli şi grădiniţe au toaletele “în fundul grădinii” iar prin spitale pacienţii au condiţii de cazare chiar mai proaste. Aceeaşi anomalie legislativă mai prevede scutiri în contul muncii prestate ori a renunţării la remuneraţie…

Se gândesc oare promotorii acestei legi la miile de victime ale celor care au recidivat? Au conştiinţa împăcată, ca după o faptă bună  ori sunt afundaţi în nesimţul cu care ne-au obişnuit ?

P.S.

Ministerul Justiției vrea să majoreze norma de hrană pentru deținuți, argumentând că, potrivit legii, sumele de bani alocate pentru hrana deținuților se modifică dacă, prin inflație, prețul alimentelor depășește 5% de la ultima actualizare. Cel puţin de ochii lumii, prin spitale, grădiniţe cu program prelungit ori la căminele de bătrâni n-are nimeni asemenea iniţiative?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *