Acasă POLITIC Dpt. Carmen Holban(PSD), declarație politică

Dpt. Carmen Holban(PSD), declarație politică

de adrian

Prima lună de stare de urgenţă a trecut fără nicio măsură de sprijin pentru firme şi populaţie. Guvernul a dat efectiv degeaba ordonanţele de urgenţă privind aşa-zisul sprijin economic. În schimb, a constatat, după o lună, că nu are bani pentru şomajul tehnic.
Chiar ministrul Muncii, care i-a minţit pe români că banii pentru luna martie vor ajunge la ei până cel târziu pe 10 aprilie, a declarat acum că aşteaptă rectificarea bugetară.
De asemenea, sprijinul pentru IMM-uri şi amânarea ratelor la bănci pentru firme şi populaţie nu au fost funcţionale până în această săptămână, din cauza bâlbelor Guvernului PNL. La fel, amânarea ratelor bancare a devenit aplicabilă doar în urmă cu câteva zile, după ce Guvernul a emis cu greu ordonanţa, pe care apoi a modificat-o din nou, iar în final, tot cu mare dificultate şi doar prin copierea textelor din propunerile legislative ale PSD, a emis normele de aplicare. Din acest motiv, PSD va introduce în Parlament zilele viitoare un pachet de măsuri pentru oameni, firme şi agricultură.
Abia după trei luni de pandemie, PNL acordă Sănătăţii banii pe care PSD îi cerea încă din decembrie, în cadrul ultimei rectificări bugetare. În decembrie 2019, PSD, printr-un amendament, propunea suplimentarea cu 4 miliarde de lei a bugetului Sănătăţii, din care guvernul Orban tocmai tăiase 23%, adică 3,4 miliarde de lei. Amendamentul a fost atunci respins, dar, aşa cum se vede din realitatea prezentă, adoptarea lui ar fi ajutat enorm acum sănătatea!
Acum, în apogeul pandemiei, se suplimentează bugetul Sănătăţii, dar cu o sumă care rămâne mai mică cu 200 de milioane de lei faţă de cât solicita PSD în decembrie 2019, respectiv 3,79 miliarde de lei, faţă de 4 miliarde lei.
Agricultura primeşte doar 100 de milioane în plină secetă severă, după ce în decembrie anului trecut, în Legea Bugetului, PNL a tăiat aproape 4 miliarde de la acest sector vital pentru asigurarea hranei populaţiei.
În continuare, guvernul consideră că Sănătatea şi Agricultura nu sunt prioritare, deşi ele au un rol vital în această pandemie.
În concluzie, recomand guvernului să se apuce serios de guvernare şi să ia măsurile solicitate atât de către românii afectaţi de această criză naţională, cât şi de mediul de afaceri, în condiţiile în care economia este la pământ. Până acum, am auzit doar vorbe şi promisiuni fără acoperire din partea preşedintelui şi „guvernului meu”.
Avertizez la modul serios Executivul că este răspunzător de viaţa populaţiei, atât în prezent, cât şi după ce situaţia va reveni la normal după trecerea pandemiei.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu