Acasă POLITIC DPT. CORNEL ŞTEFAN, MEMBRU TITULAR ÎN DELEGAŢIA PERMANENTĂ A ROMÂNIEI LA NATO

DPT. CORNEL ŞTEFAN, MEMBRU TITULAR ÎN DELEGAŢIA PERMANENTĂ A ROMÂNIEI LA NATO

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

Deputatul PSD Cornel Ştefan a fost validat de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, ca membru titular în Delegaţia Permanentă a României la Adunarea Parlamentară NATO. Este o recunoaştere a valorii şi experienţei politice, chiar dacă vorbim de unul dintre cei mai tineri parlamentari.

“În plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, am fost ales membru titular în Delegația Permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.
Adunarea a fost înfiinţată în urmă cu 24 de ani, la Paris și are 257 membri cu drepturi depline din parlamentele celor 28 de ţări membre NATO: SUA, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Polonia, Spania, Turcia, România (10 membri), Belgia, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Olanda, Portugalia, Bulgaria, Danemarca, Norvegia, Slovacia, Croaţia, Lituania şi Albania, Estonia, Islanda, Letonia, Luxemburg, Slovenia.
Obiectivele AP NATO sunt legate direct de rolul parlamentelor membre în domeniul apărării şi securităţii, avându-se în vedere caracterul interparlamentar al Adunării: promovează dialogul între parlamentari pe probleme majore de securitate; facilitează conştientizării şi înţelegerii, la nivelul parlamentelor, a problemelor cheie de securitate şi a politicilor Alianţei; oferă NATO şi guvernelor membre o evaluare a opiniei parlamentare colective; asigură o mai mare transparenţă politicilor NATO şi, prin aceasta, un grad mai mare de răspundere colectivă; contribuie la întărirea relaţiei transatlantice.”- a scris Cornel Ştefan după votul dat de plenul Parlamentului.

You may also like

Lasă un Comentariu