marți , 28 ianuarie 2020
Home / POLITIC / Dpt Oana Vlăducă, demers pentru menţinerea curselor CFR Călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa

Dpt Oana Vlăducă, demers pentru menţinerea curselor CFR Călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa

Parlamentul României

Camera Deputaților

GRUPUL PARLAMENTAR PRO EUROPA

INTREBARE

Adresată: Domnului LUCIAN BODE- Ministrul Transporturilor

 

De către dna Deputat: OANA SILVIA  VLĂDUCĂ

Circumscripţia electorală: 16, DAMBOVITA

Grupul parlamentar: PRO EUROPA

 

Obiectul întrebării: menținerea transportului feroviar pe ruta Târgoviște – Pietroșița (tur-retur) / exemplul Oravița – Anina

Domnule ministru,

Vă interpelez pe un subiect care riscă să devină derizoriu prin repetiția demersurilor și dezinteresul ce rezultă din răspunsurile primite.

În urmă cu 3 luni, m-am adresat ministrului de resort de la momentul respectiv, dl Cuc, solicitându-i să intervină asupra deciziei Societății Naționale de Transport Feroviar Călători „CFR Călători” SA de a nu mai opera pe traseul Târgoviște – Pietroșița începând cu data de 15 decembrie 2019, când intră în vigoare Mersul de Tren 2019/2020.

Ca și în etapele trecute (atunci când s-a intenționat suspendarea trenurilor pe această secție), a fost invocat gradul redus de utilizare a transportului feroviar, respectiv pierderile financiare derivate.

Reiau aici, cu riscul asumat mai sus, al insistenței, argumentele numeroase care obligă la menținerea transportului feroviar pe această rută:

  • Nevoia de mobilitate a locuitorilor din nordul județului Dâmbovița (naveta elevilor către școli și licee, naveta salariaților);
  • La 15 martie 2018, a fost atestată zona Padina – Peștera ca stațiune turistică de interes național, ceea ce va determina, odată cu avansarea proiectului, un val nou de turiști către nordul județului;
  • DN 71 Bâldana – Târgoviște – Pucioasa – Fieni – Sinaia este o investiție care, odată demarată, va devia mare parte din transportul de călători auto către cel feroviar, pe parcursul execuției lucrărilor;
  • Stațiunea balneoclimaterică Pucioasa traversează o adevărată transformare – sunt în derulare cele mai ample proiecte de investiții în infrastructura de turism și nu numai din istoria stațiunii; finalizarea lor va determina o creștere accelerată a numărului de turiști în zona de nord, transportul feroviar fiindu-le la îndemână.
  • Diminuarea pierderilor, obsesiv invocată, se poate realiza și printr-o mai bună și mai corectă gestionare a transportului din partea agenților de control.

 

Celor de mai sus se adaugă, dle ministru, încă un argument puternic, inspirat chiar de una dintre deciziile dumneavoastră  recente: salvarea rutei Oravița – Anina, cu circuit zilnic. Traseul respectiv fusese condamnat ca și Târgoviște – Pietroșița, dar, după mai multe inițiative, ați îndreptat decizia, considerând că „această rută reprezintă o necesitate pentru cetățenii din zonă”. Identică este situația pe care v-o semnalez astăzi și în dreptul căreia sper să hotărâți similar, prin menținerea transportului feroviar ruta Târgoviște – Pietroșița.

 

Solicit răspuns scris.

 

Cu deosebită consideratie,

DEPUTAT PRO ROMANIA

OANA SILVIA  VLĂDUCĂ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *