joi , 20 februarie 2020
Home / POLITIC / Dpt. Oana Vlăducă(Pro România) demers pentru urgentarea proiectului „Variantă de ocolire Găești”

Dpt. Oana Vlăducă(Pro România) demers pentru urgentarea proiectului „Variantă de ocolire Găești”

Dpt. Oana Vlăducă(Pro România), continuă să semnaleze decindenţilor aspecte şi nereguli care afectează în mod direct viaţa unor comunităţi dâmboviţene. De această dată s-a adresat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, în legătură cu necesitatea urgentării proiectului şoselei de centură a Oraşului Găeşti. Este o investiţie care se impune dar trenează de ani de zile,zona centrală a  oraşullui fiind  tranzitată zilnic de sute şi sute de autotrenuri şi alte mijloace de transport de mare tonaj, din pricina cărora au de suferit inclusiv unele imobile.

Parlamentul României

Camera Deputaților

GRUPUL PARLAMENTAR PRO EUROPA

INTREBARE

Adresată: Domnului LUCIAN NICOLAE BODE- Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

De către dna deputat: OANA SILVIA VLĂDUCĂ

Circumscripţia electorală: 16, DAMBOVITA

Grupul parlamentar: PRO EUROPA

Obiectul intrebarii: Situația proiectului „Variantă de ocolire Găești”

Domnule ministru,

Strategia de dezvoltare durabilă a județului Dâmbovița se bazează, în mod fundamental, pe reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii de transport rutier.

În acest sens, unul dintre proiectele asupra cărora parlamentarii județului, indiferent de culoare politică, au insistat periodic, este cel referitor la Centura orașului Găești – proiect regăsit sub denumirea „Variantă de Ocolire Găești”, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobați prin HG 157/23.02.2011.

Pentru orice om de bună-credință devine inexplicabil cum, de aproape 9 ani de zile (!!!), acest obiectiv să nu înregistreze niciun progres. Este dezarmant ca deputați și senatori ai județului să facă demersuri repetate la Minister și CNAIR, iar răspunsurile să evite în toate formele o rezolvare, indiferent de cei care au condus aceste instituții. Este un blocaj absurd, repetat și in alte situații punctuale, referitoare la infrastructura județului Dâmbovița (DN 7, DN 71).În tot acest timp, orașul Găești, nod rutier important, intersecție a trei drumuri naționale (DN72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, DN7 Bucureşti-Piteştişi DN61 Găeşti-Autostrada A1) se sufocă.

Ca atare, vă întreb și eu, din nou, dle ministru: care este stadiul obiectivului de investiții „Variantă de Ocolire Găești” și cât mai trebuie ca locuitorii acestui oraș să suporte indiferența și disprețul MT/CNAIR?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Deputat PRO ROMANIA OANA SILVIA  VLĂDUCĂ

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *