Acasă CULTURĂ Dragomirești: Finanțare pentru acțiunile culturale menite să păstreze tradițiile și dansurile populare

Dragomirești: Finanțare pentru acțiunile culturale menite să păstreze tradițiile și dansurile populare

de adrian

În ciuda problemelor de natură financiară, Primăria și Consiliul Local Dragomirești identificat resursele pentru  reluarea finanțării, chiar de anul acesta, pentru proiectul cultural „Revigorarea dansului popular și a dansului modern și de societate, ca expresie a contemponeității.” Un proiect foarte bine primit de cetățenii comunei dar întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus după prima ediție.

Că viața culturală reintră în normalitate la Dragomirești , rezidă și în faptul că   programul Căminului Cultural pentru 2022 cuprinde  toate activitățile și spectacolele care intraseră în tradiția comunei. Cap de afiș vor fi festivalurile  „Tradiție și contemporaneitate în satul românesc” și „Dragomirești în sărbătoare – întâlnire cu fiii satului”. În plus , începând cu anul acesta, se va organiza în localitate și un „Târg de Crăciun”.

„Datinile, tradițiile și dansurile populare fac parte din existența noastră și cred că este important pentru copiii noștri să-și cunoască rădăcinile culturale”-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

You may also like

Lasă un Comentariu