marți , 10 decembrie 2019
Home / EDITORIAL / DRAMOLETA DIN FAMILIA PANDELE

DRAMOLETA DIN FAMILIA PANDELE

Privind obiectiv, unii cu admiraţie, alţii cu sictir, spre clanul Firea-Pandele, numitorul comun este cam acelaşi : viaţa bate filmul ! Şi nu vorbim aici nici despre ascensiunea politică meteorică a fostei crainice tv, nici de povestea de iubire dintre cei doi edili, despre “sârma” din colonul general al capitalei şi nici măcar despre uriaşele eforturi şi sacrificii pe care au mimat cei doi că le prestează în folosul celor care i-au ales.

Nu,  ultimul episod al dramoletei care (con)torsionează puternic super-famiglia stăpână peste Bucureşti şi Voluntari este legat, ar putea spune unii “ombilical”, de alegerile prezidenţiale din noiembrie, după un scenariu purtând nu atât amprenta hazardului cât a unor minţi bolnave, ba chiar otrăvite de putere şi cinism. Şi asta pentru că ambii soţi primari (valabil şi viceversa) şi-au declarat public disponibilitatea de a duce sacrificiul până la capăt, pentru copii, pentru popor, pentru a salva , evident, ţărişoara…

Primul “s-a lansat” Florentin, într-un moment în care consoarta oscila, ca o coardă tensionată la maxim, vizavi de această problemă, când apele erau încă mult prea tulburi în PSD-ul spre a cărui preluare râvnea cu o disperare prost ascunsă. Între timp situaţia s-a schimbat radical şi, disperată să nu rămână pe dinafară, Gabriela Firea a declarat că intră în competiția internă pentru prezidențiale deoarece lucrurile nu merg în „direcția bună” pentru PSD, măcinată de temerea  că partidul va pierde alegerile prezidențiale și cele locale și parlamentare de anul viitor:

”Am spus trei ani că nu candidez pentru că PSD avea candidat – domnul Dragnea. Și chiar nu aveam intenție să intru într-o competiție internă cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele să câștige toate bătăliile interne așa cum se vede că si doamna premier are aceleași instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a câștiga orice bătălie. E greu să lupți cu premierul care are toate mijloacele de convingere. Am intrat în competiție – candidat la candidatură – pentru că văd că lucrurile nu merg în direcția bună și pentru că mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidențialele, ci și localele și parlamentarele. Și nu am vrut să fiu în situația când colegii îmi spuneau că sunt vanitoasă și mențin procentul de credibilitate din țară doar petru mine pentru la anul, la locale, și că nu sunt om de echipă”, a spus Gabriela Firea şi odată cu asta  a dat foc fitilului spre butoiul cu pulbere.

Cum era de aşteptat şi dinainte stabilit, soţ şi  cap de famiglie , primar orașului Voluntari şi cavaler nevoie mare, Florentin Pandele a spus că își retrage candidatura dacă primarul general va fi desemnat de PSD pentru cursa pentru Cotroceni. Ăsta da sacrificiu, şi mai suprem decât celelalte, spre dezamăgirea maneliştilor de top, care au pierdut astfel orice şansă de a fi concitadini cu viitorul preşedinte al României…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *