marți , 28 ianuarie 2020
Home / SĂNĂTATE / DSP a început distribuţia vaccinului antigripal

DSP a început distribuţia vaccinului antigripal

 

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a primit şi a început distribuţia în teritoriu a vaccinului antigripal. Pentru sezonul epidemic 2019-2020, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru  55050 de doze de vaccin antigripal, disponibile în 4 tranşe şi anume:

  • tranşa I – 1840 de doze;
  • tranşa a doua – 18350 de doze;
  • tranşa a treia – 18350 de doze;
  • tranşa a patra – 16510

“Ca în fiecare an, Campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire,mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice,în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.

Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.”- se precizează în comunicatul DSP Dâmboviţa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *