Acasă SĂNĂTATE DSP-precizări privind evenimentul epidemiologic de la Ghergani

DSP-precizări privind evenimentul epidemiologic de la Ghergani

de adrian

 
Referitor la evenimentul epidemiologic comunitar care a avut loc la Centrul Rezidential de Persoane Varstnice Racari,facem urmatoarele precizari:
DSP Dambovita a demarat in data de 14.04.2020 o ancheta epidemiologica preliminara, ca urmarea confirmarii COVID – 19,a unei persoane angajata a centrului, care la acel moment se afla in izolare preventive la domiciliu.
Cu aceasta ocazie au fost recoltate 71 de probe, 52 de la persoanele asistate si 19 de la salariati. In urma rezultatelor primitede la Institutul Matei Bals,in cursul serii de 16.04.2020, a rezultat ca 32 din persoanele asistate si 9 salariati au fost depistati pozitiv COVID – 19 fara sa prezinte simptomatologia specifica infectiei respiratorii acute.
Prefectul judetului Dambovita impreuna cu directorul DSP Dambovita s-au deplasat la central residential pentru a evalua situatia si a coordona echipele de interventie.
S-a dispus ca toate persoanele confirmate pozitiv, aflate in centru,sa fie evaluate de un medic specialist boli infectioase,in prealabil internarii, conform protocolului specific situatiei, la sectiade boli infectioase a Spitalului Judetean Targoviste.Restul persoanelor cu rezultate negative ramanand in centru, in supraveghere clinica.
Pentru o mai buna operativitate a fluxului de garda s-a solicitat suplimentarea cu medici specialisti, la sectia de boli infectioase, avand in vedere numarul mare de pacienti care urmau sa ajunga.
In cursul zilei de 17.04.2020, s-a continuat testarea a 29 de persoane care deserves central rezidential,aflate in autoizolare preventiva la domiciliu, in conformitate cu prevederile Ordonantei militare nr. 8/2020.
S-a dispus comas area activitatii intr-un singur pavilion, in care s-a facut dezinfectie terminala, intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie, utilizarea echipamentului de protective personala pe toata perioada de activitate sirespectarea masurii de autoizolare.
Ancheta epidemiologica este in derulare.
 

You may also like

Lasă un Comentariu