joi , 14 noiembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / DUPĂ GRINDINĂ ŞI VIJELII, VA PLOUA CU … STAŢIUNI

DUPĂ GRINDINĂ ŞI VIJELII, VA PLOUA CU … STAŢIUNI

Tânărul ministru al  Turismului, Bogdan Trif, a declarat, că urmează să fie modificată legislaţia de atestare a staţiunilor turistice, una dintre modificări vizând reducerea numărului minim al capacităţii de cazare, astfel încât localităţile să poată  deveni mai uşor staţiuni turistice. O greşeală din startul discursului pur de campanile electoral este aceea că o localitate nu “devine” staţiune turistică doar pentru că semnează acest Trif câteva hârţoage şi se adoptă o hotărâre de guvern.
“În momentul de faţă- a spus acest şef peste turismul românesc, (pragul minimal n.n.) e un număr de 100 de locuri de cazare. Discutând cu foarte mulţi primari, factori de decizie, am constatat că acest număr de locuri creează un impediment, motiv pentru care vă anunţ acum că acest număr de locuri o să fie mult redus. Urmează să modificăm legislaţia de atestare a staţiunilor şi vom avea un număr mult redus, astfel încât să putem să permitem localităţilor să poată să devină staţiune turistică.” Cu alte cuvinte, o casă –două mai acătării, “vopsite” în pensiuni ori un cămin de nefamilişti, renovat şi rebotezat “hotel”, ceva intervenţii pe linie de partid şi gata staţiunea. Că nu va folosi la nimic, în absenţa infrastructurii adecvate , a unor condiţii minimale ori a proiectelor de dezvoltare cu finanţare asigurată, asta este clar ca lumina zilei iar investiţiile publice susţinute de la bugetul de stat vor fi – vorba lui Nenea Iancu, “sublime, dar vor lipsi cu desăvârşire”. Nu vom avea turism dar vom avea puzderie de staţiuni, mai goale decât buzunarele românilor, prea săraci ca să mai ajungă pe Litoralul Românesc, Valea Prahovei ori în Poiana Braşov.
În prezent, staţiunile de interes naţional trebuie să dispună de un număr minim de 500 locuri în structurile de primire turistică, iar cele de interes local trebuie să dispună de minim 100 de locuri. Cât despre ministrul Trif, mai trebuie amintit că anul trecut s-a preumblat prin Dâmboviţa, a văzut Pucioasa şi s-a minunat de frumuseţile din munţi, care au adus renume zonei Padina-Peştera. A promis multe , a plecat şi dus a fost, fără să fi lăsat un minim folos în urma sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *