sâmbătă , 30 mai 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunieOana Vlăducă, Pro România:” Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să iElevii aflați în stagiul de practică la Jandarmeria Dâmbovița au depus jurământul militar2834 dâmbovițeni în izolare la domiciliu, 12 cazuri confirmate în ultimele 24 de orePercheziții la membrii unei grupări bănuite de camătă și șantajPSD Dâmbovița va avea propriul candidat la președinția consiliului județeanCioban mort pe drumul spre stâna din munteCriza coronavirus 28 mai:197 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 182 pacienți la ATI, 12629 persoane vindecateVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, declarație de presăDoi bărbați reținuți după ce au făcut scandal într-un magazinCompania de Apă- Anunț angajareCarmen Holban, mesaj de Ziua EroilorCu gândul la alegeriAdrian Țuțuianu:”Pro România nu este un breloc la cureaua cuiva”Președintele PNL Târgoviște acuză presiuni și amenințări la adresa unor colegi, salariați ai primăriei
Home / ACTUALITATE / E voie sau nu să duci soţia/soţul la serviciu? Poliţiştii spun că numai în anumite situaţii!

E voie sau nu să duci soţia/soţul la serviciu? Poliţiştii spun că numai în anumite situaţii!

Printr-o postare pe pagina de Facebook a Poliției Române, se  răspunde unei întrebări primite de la mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare, care doresc să-și ducă soția sau soțul la serviciu în timpul carantinei generale cu maşina.

“Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art. 1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020: deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.”

Dar soțul/soția nu este nici copil, nici persoană vârstincă sau bolnavă sau cu dizabilități. Poliţiştii  explică şi faptul că situațiile cuprinse în normă și în declarația pe proprie răspundere au caracter pur exemplificativ. Dar, pentru a extinde posibilitățile, este necesar un motiv întemeiat.

IGPR  susține că o astfel de situație ar putea fi justificată doar în cazul în care nu există mijloace de transport în comun către serviciul partenerului sau al partenerei sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare, ca atunci când deplasarea către locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpi de așteptare mari între stații și altele.

În plus, adeverința de la serviciul șoferului/șoferiței nu acoperă situația în care acesta își duce soțul/soția la serviciu pe timpul carantinei generale. Aceea se referă exclusiv la interesul profesional, la traseul între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

Ambele persoane aflate la bord trebuie să aibă la ele câte o declarație pe proprie răspundere, care explică situația.

Mesajul integral postat de Poliţia Română:

„Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art. 1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații etc.)”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *