Acasă NAȚIONAL E vremea alianţelor

E vremea alianţelor

de adrian

Potrivit unui comunicat de presă comun al filialelor locale ale celor trei partide,
PNL, USR şi Plus vor susţine candidaţi comuni la funcţia de primar al municipiului Zalău şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, în acest sens fiind demarate discuţii de principiu.
„Mă bucur că suntem primul judeţ din ţară unde liderii PNL şi USR – Plus au avut înţelepciunea şi pragmatismul de a se pune de acord cu privire la o strategie comună pentru alegerile locale.(…) Sunt convins că, alături de oameni de bună credinţă, vom reuşi să oprim „teleormanizarea” Sălajului şi să preluăm modelul eficienţei administrative din oraşe precum Cluj, Oradea sau Alba Iulia”, a precizat preşedintele PNL Sălaj, Lucian Bode.
Iar dacă Sălajul este primul judeţ unde formaţiunile de centru-dreapta fac front comun, nu trebuie uitat că bazele primei alianţe electorale locale au fost puse la Bistriţa, unde un acord  între PSD, Pro România şi ALDE a fost încheiat încă din 17 Februarie. Avem apoi semnalul tot mai clar care vine dinspre Bucureşti, unde este aproape o certitudine că dreapta politică va avea candidat comun pentru funcţia de primar general.
Şi nu este nimic rău că se fac asemenea colaborări, ba ar fi poate mult mai nimerit ca segregarea politică să prindă un contur clar şi la nivel naţional. Poate că, într-o asemenea perspectivă, ar fi mai puţine blaturi şi mizerii în politică dar şi ceva mai bine pentru cei cărora li se cer astăzi voturile. Politicienii şi-ar mai tempera tendinţa de a se comporta precum practicantele celei mai vechi meserii, ne mai fiind obligaţi să răspundă pretenţiilor , de multe ori exacerbate, venite din partea aliaţilor conjuncturali, postură în care excelează UDMR, veşnic la “bucate” şi fără niciun beneficiu pentru majoritate.

You may also like

Lasă un Comentariu